5. Laggards – Tech-skeptikerne

Laggards er kendetegnet ved, at de først hører om jeres produkter og løsninger, når hypen for længst er overstået, og I har fået godt fat i massemarkedet.

Ofte er det et kundesegment, der er meget skeptiske overfor ny teknologi, og som ikke køber ind på salgsargumenterne omkring produktforbedringer og visionære tanker. Det vil nemlig grundlæggende bare have status-quo, og reagerer kun af nød på behovet for ny teknologi.

Det er ikke utænkeligt, at de vil have en negativ indstilling til forandring, og vil have en kan-det-gå-galt-vil-det-gå-galt-indstilling til nye løsninger.

Derfor handler en stor del af kommunikationen om at vise, at de nye løsninger er en nødvendighed for virksomheden, og at selve implementeringen og efterfølgende drift vil være (næsten) usynlig. Al usikkerhed skal adresseres med det samme, og der skal lægges stor vægt på at kunne løse udfordringer og problemer med det samme.
Laggards – Tech-skeptikerne
Når du skal sælge til dem: Ligesom med Late majority betyder sikkerhed for leverancer noget. Derfor vil det være en god ide at kunne fremvise solid omsætning/indtjening, ligesom en usynlig understøttelse af eksisterende systemer og processer vil blive set som et plus.

Her finder de inspiration: Laggards vil ofte orientere sig rent i erhvervsmedier, når de skal læse op på mulige leverandører, så det vil være her ens hovedfokus skal lægges rent mediemæssigt.

Download vores værktøjer

Vi har samlet ovenstående Product Adaptation Curve på ét slide og som .pdf, så du bare kan downloade det og begynde at bruge det.

Download oversigten som PowerPoint.
Download oversigten som .pdf.