Som mørket langsomt falder på, kan man tydeligt fornemme Peters begejstring lyse op i tanken om, hvad der venter ham på denne kolde novemberdag.
Klokken runder snart fem, og han sidder i bilen med retning hjem mod familien på Fyn efter have været til et forretningsmøde i København.
Og netop hvad han skal hjem til, leder hurtigt snakken og tankerne hen på Svendborg, hvor han og familien bor.
Her er særligt roen en af de ting, som Peter Julius holder af ved den gamle købstad. For den står i skærende kontrast til den travle hverdag, han oplever som selvstændig.
”Jeg kan sagtens bare sidde og kigge ud over Svendborg og nyde udsigten. Ingen problemer i det. Og summe. Det kan jeg love dig for,” fortæller han.
”Man kan også godt se mig stå og kramme et træ nede i en lokal skov. Være ude at connecte med et træ, som jeg holder af. Og kramme træet virkelig alvorligt.”
Det er nemlig af og til sådan, Peter Julius foretrækker at lade batterierne op, når han har fri fra arbejdet – og netop derfor at Public Intelligence modtager Månedens Brunsviger, hvor vi hylder dem, der vil dele deres historie med os andre.
Fra tanke til handling
Egentlig lå det aldrig helt i kortene, at Peter skulle gå hen at blive selvstændig.
Men efter i mange år at have arbejdet som konsulent i både store og små virksomheder, kunne tanken om at drive sit eget ikke rigtig slippes længere.
Efterhånden blev tankerne og de mange ideer til en besættelse, der kunne holde ham vågen nat efter nat.
For han synes egentlig, at vi godt kunne have brug for at vende rigtig mange ting på hovedet, hvis vi skal være i stand til at gøre noget ved mange af de udfordringer, vi har i Danmark i sundheds- og velfærdssektoren.
Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg ikke, at jeg er egnet som leder. Jeg ville bare ikke sidde en dag at være 85 år og stille mig selv spørgsmålet, om jeg kunne klare det som selvstændig
Til trods for den herskende tvivl besluttede han sig i 2007 alligevel for at springe ud i eventyret i en alder af 39 år.
Snart var støbeskeen lagt for Public Intelligence, hvor man skulle fokusere på at nytænke fremtidens sundhed og velfærd, med særligt fokus på kommuner, hospitaler og borgere.
Fra Tokyo til trækram
I takt med at virksomheden udviklede sig og voksede sig større, begyndte Peter også at tænke mere og mere på, hvad det ellers er for nogle ting, man kan gøre for at skabe bedre velfærd i et samfund som det danske.
Her er et af de steder Peter henter inspiration fra Japan. Et land som kan bryste sig med at have verdens ældste gennemsnitlige levealder.
”Vi har jo et datterselskab i Japan. Det er verdens mindste datterselskab. Det består af én person, men det er et ægte kabushiki kaisha, som det vist nok hedder på japansk.”
Den særlige årsag til at Public Intelligence netop har valgt at fokusere på det japanske marked er, at vi er i stand til at tilbyde rigtig mange fornuftige løsninger fra de danske systemer.
Men vi kan også lære meget ved at orientere os mod en kultur som den japanske.
Som et eksempel ser man i Japan markant anderledes på den mentale trivsel, og hvad man kan gøre for at styrke den.
Her er Tokyo Universitet bl.a. verdenskendt for sin træforskning, hvor det at kramme et træ er et dybt alvorligt forskningsmøde.
”Der er to former for helbredelse i det. Det ene er det mentale. Den anden del er jo rent faktisk, at der er en bakterie i bakken som er helbredende for ens respiratoriske del. Så der er jo også klinisk evidens for den helbredende effekt, det har,” forklarer Peter.
”Jeg er sikker på, at hvis vi fik alle mennesker til at gå ud i en skov og kramme et træ, så ville vi have et bedre samfund. Man kan ikke gå sur fra en trækrammetur.”
Vi skal huske at værdsætte det vi har
Ifølge Peter har vi i Danmark fået en tendens til at se på sundhed og mental velvære ud fra et perspektiv, som efterhånden kun læner sig op ad den naturvidenskabelige tradition, hvor den biologiske kemi sættes på formler.
Og kommer der ubalance i den, føler vi os tit nødsaget til at tage piller for at få det bedre.
”Vi har 800.000 danskere, der lever med mentale problemer og stress eller stresslignende symptomer. 800.000! Jeg mener… Altså. Vi har 6 millioner indbyggere i Danmark,” fortæller Peter.
”Når vi arbejder med det, vi gør, skal vi passe på, at ikke det hele handler om robotter og piller og pharma og teknologi og terapeuter. Det handler også om at bruge sig selv og bringe sig selv i spil.”
Og her spiller både nysgerrigheden og mødet med andre kulturer en vigtig rolle, hvis vi ifølge Peter skal være i stand til at rykke afgørende på vores samfund og os selv som mennesker.
Så hvis du står og føler dig som en trykkoger på arbejdet, kunne et trækram altså meget vel være netop det jordforbindende øjeblik, du har brug for.
Og er man lidt betænksom ved det, kan man jo altid starte med bare at gøre det lidt i smug.
Skal du være den næste vinder af Månedens Brunsviger?
Hver måned kårer vi en fynsk it-virksomhed til at modtage en brunsviger, der kan deles mellem medarbejderne i virksomheden. Skal I være de næste?
Månedens Brunsviger handler om at komme om bag facaden og få de enkelte fynske it-virksomheder til at åbne lidt mere op for hinanden på en hyggelig og sjov måde, så man lærer hinanden at kende fra en mere uformel side også.
Det tror vi nemlig giver værdi og skaber et stærkere fynsk netværk.
Det eneste, man skal gøre, er at fortælle en sjov, anderledes eller uventet historie om enten virksomheden eller direktøren, som må bringes her på hjemmesiden.