To danske verdensmestre skabte Champ

Deres trofæskab er nok propfyldt, men de taler kun om deres bedrifter, når vinden er helt rigtig.

Det er ikke hver dag, man kan bryste sig af både at have vundet både verdensmesterskab og i den prestigefyldte kamp om kongerigets måske bedste stykke kage: Brunsvigeren.

Men for Morten Ulrikkeholm og Thomas Haubjerg Mortensen fra Champ er det en kendsgerning, som netop er blevet til virkelighed.

For udover at have vundet guldmedaljer til både VM og EM, kan de nu også bryste sig af at have modtaget Månedens brunsviger.

Iværksætterdrømme med sejrsvind i sejlene

I hverdagen er det nok mest af alt virksomhedens navn og mødelokale, som peger på, at der tidligere har været drysset guld til to stiftere af Champ.

For det er ikke noget Morten Ulrikkeholm eller Thomas Haubjerg Mortensen går og taler højt om.

Men lad os spole tiden nogle år tilbage. For med en imponerende dedikation, stod Morten Ulrikkeholm, Thomas Haubjerg Mortensen og de syv øvrige medlemmer af teamet i bådklassen X35 skulder ved skulder i jagten på ædelt metal.

Her kulminerede deres hårde arbejde i VM-guld, VM-sølv, EM-guld og EM-bronze i perioden fra 2011 til 2015.

“Jeg er selvfølgelig utroligt stolt af det, vi opnåede. I sejlsporten er teamets samarbejde vigtig. Det er ikke kun de teknisk bedste eller taktisk klogeste, der vinder, men dem der formår at kombinere det med at kunne kommunikere og arbejde effektivt sammen. Og den kombination af samhørighed og effektivisering har jeg bare altid rigtig godt kunne lide,” udtaler Morten Ulrikkeholm.

Fra Excel-ark til kompetencestyringsprojekter

Ud over samarbejdet omkring at udvikle et stærkt sejlsportshold har Morten og Thomas altid delt interessen for iværksætteri.

”Vi drøftede mange gange, at det kunne være spændende at se, hvad vi ellers kunne skabe sammen,” siger Morten Ulrikkeholm.

Men så en dag stod Morten Ulrikkeholm på sit daværende arbejde over for en problemstilling, han ikke kunne finde en simpel løsning på.

”Jeg arbejdede på daværende tidspunkt i en virksomhed, der producerer dele til fly og bilindustrien. Her var jeg involveret i et projekt omkring forbedring af kompetencestyring og oplæring af medarbejdere. Og selvom vi fik meget ud af projektet i form af kortere oplæringstid samt færre fejl og reklamationer, endte vi med at styre en masse oplæring i Excel-ark,” fortæller Morten Ulrikkeholm.

Det motiverede Morten til at bygge en brugervenlig softwareplatform, som erstattede det traditionelle Excel-ark, der ofte bliver brugt til at oplæringsplaner og kompetenceoverblik.

Fra havet til kontoret

Heldigvis var han ikke alene om at se en fidus ved at udvikle en sådan løsning. For da han luftede idéen for Thomas, kunne han også straks se potentialet.

Med afsæt i deres it-uddannelser og inspireret af deres erfaringer og succeser i sejlsporten, hvor effektiv kommunikation og solidt teamwork var nøgleelementer, grundlagde Morten og Thomas derfor Champ i 2015.

Siden har de konstant udviklet virksomheden og udvidet medarbejderstaben, som i dag består af otte ansatte.

Så selvom vinden måske har lagt sig mht. jagten på flere sejlsportsmedaljer, er der stadig vind i sejlene hos virksomheden Champ.

Skal du være den næste til at modtage Månedens Brunsviger?

Hver måned finder vi en fynsk it-virksomhed til at modtage en brunsviger, der kan deles mellem medarbejderne i virksomheden.

Månedens Brunsviger handler om at komme om bag facaden og få de enkelte fynske it-virksomheder til at åbne lidt mere op for hinanden på en hyggelig og sjov måde, så man lærer hinanden at kende fra en mere uformel side også. 

Det tror vi nemlig giver værdi og skaber et stærkere fynsk netværk. Det eneste, man skal gøre, er at fortælle en sjov, anderledes eller uventet historie om enten virksomheden eller direktøren, som må bringes her på hjemmesiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *