Selvom vi kun er halvvejs igennem 2019, er der allerede sket meget i IT-Branchen.
Først og fremmest fortsætter den store medlemsvækst. Foreningen har fået 87 nye medlemmer siden januar, og nærmer sig hastigt de 700 medlemsvirksomheder, der repræsenterer over 40.000 medarbejdere og dermed næsten halvdelen af den samlede it-branche i Danmark.
”Det, der glæder mig endnu mere end blot væksten, er, hvor aktive vores medlemmer er i brancheforeningen. 72% af vores medlemmer har allerede brugt os her i det 1. halvår af 2019, og over halvdelen af vores medlemmer har deltaget i et eller flere af vores events,” siger Kim Nielsen, formand i IT-Branchen og adm. direktør i Canon i Danmark.
Aktive omkring mulig teknologiskat
Det er dog ikke kun i forhold til medlemsvirksomhederne, der har været travlt med aktiviteter og events. Også i forhold til fremtidens digitale samfund og den enkelte borger, har IT-Branchen været aktiv.
I medierne har man løbende kunne læse om den såkaldte blankmediesag, hvor kunstnerne ønsker at indføre en ekstra skat på alt, der i princippet har en harddisk.
Her har IT-Branchen været meget aktiv, da vi ikke mener, at en sådan ekstra skat er rimelig at pålægge danskerne.
”Danskerne downloader ikke længere deres købte musik ned på alle mulige harddiske. I dag køber man streamingabonnementer, hvor man typisk også har betalt for evt. offline downloads, og derfor er det helt urimeligt, at man nu vil straffe danskerne for en adfærd, som de slet ikke har,” udtaler Kim Nielsen.
Til kamp for 5G
Også politisk har IT-Branchen trods valget også været aktive. Vi har bl.a. holdt en meget velbesøgt 5G-høring på Christiansborg, hvor vi fik samlet politikerne og diskuteret fremtidens 5G-udrulning.
”Vi tror, at 5G både kommer til at redefinere måden, man bruger internettet på, og i forhold til de services, som samfundet vil byde på fremover. Derfor er det vigtigt, at politikerne er med på den rejse og aktivt forholder sig til fremtidens teknologier,” fortæller Kim Nielsen.
Børn der koder IoT-løsninger
Mens det politiske miljø har været sat en anelse på pause efter valget, så er der anderledes høj aktivitet i børnehøjde – faktisk gennem hele det 1. halvår af 2019.
Igen i år tegner Coding Class initiativet nemlig til at blive en kæmpe succes.
I Aarhus Kommune har vi som noget nyt i partnerskab med Skolelederforeningen valgt at fokusere på at klasserne skulle lære at udvikle nye IoT-løsninger. Det har givet nogle helt fantastiske og innovative løsninger til, hvordan man kan forbedre alt fra kantinen til klasselokalerne.
Og i sidste uge meldte Odense Kommune ud, at de efter sommerferien vil gøre kodning til en obligatorisk del af undervisningen for alle 6. klasser i kommunen. Det sker som en del af en ny strategi, som de har valgt at investere 50 mio. kr. i.
”Jeg vil gerne sende en stor tak til de mange medlemmer, der ved at åbne døren for de her klasser, har været med til at gøre Coding Class til den store succes, som det er blevet. For det betyder så uendeligt meget, at børnene får lov til at komme ud og besøge virksomheder, der arbejder med it og teknologi i virkeligheden,” slutter Kim Nielsen.