Udsat gruppe skal sikre virksomheder mod hackere

14 millioner kroner fra Industriens Fond skal være med til at sikkerhedsuddanne en gruppe mennesker, som ellers ofte står udenfor eller på kanten af arbejdsmarkedet.

Udsat gruppe skal sikre virksomheder mod hackere

Danske virksomheder blev i gennemsnit udsat for 2.521 cyberangreb om ugen i 1. halvår af 2023, og alene i 2. kvartal af 2023 så man en stigning på 83% i antallet af cyberangreb i forhold til samme kvartal året før.

Samtidig kan vi desværre også konstatere, at 35% af de danske små og mellemstore virksomheder har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau.

Den stigende cybertrussel kombineret med manglen på it-sikkerhedsspecialister gør, at vi bliver nødt til at gå nye veje, hvis cybersikkerheden skal styrkes hos især de danske SMV’ere.

Vi er derfor stolte over, at vi sammen med Industriens Fond, IDA, Aarhus Universitet, Specialisterne Danmark, ReDI School of Digital Integration Denmark, Dansk Erhverv, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Firebrand Training, Happy42 og SANS Institute kan præsentere initiativet ”Fast Track til Kompetencer i Cybersikkerhed”.

Udsat gruppe får nye sikkerhedskompetencer

Takket være en bevilling på 14 millioner kroner fra Industriens Fond, kan vi nu hente deltagere fra fire forskellige målgrupper, hvoraf de tre første befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet: kvinder med flygtninge- og migrantbaggrund, neurodivergente (folk i autismespektret eller med ordblindhed, dyspraxi, ADHD og OCD) og ledige akademikere.

Grupper der ofte står udenfor eller på kanten af arbejdsmarkedet. F.eks. står 80% af alle neurodivergente enten helt udenfor arbejdsmarkedet eller arbejder langt under deres kognitive formåen.

Dertil kommer seniorer og it-medarbejdere, der i forvejen arbejder i små eller mellemstore virksomheder (SMV), men som kan fungere som mentorer for de andre målgrupper efter endt uddannelsesforløb.

Det er Ingeniørforeningen IDA, der står i spidsen for det overordnede projekt, mens hvert af de fire spor føres an af henholdsvis Aarhus Universitet (ledige akademikere), Specialisterne og IT-Branchen (neurodivergente), ReDi (kvinder med flygtninge- og migrantbaggrund) og IDA (seniorer og it-ansatte i SMV).

I første omgang skal omkring 370 deltagere, på skolebænken for at få opkvalificeret deres kundskaber indenfor cybersikkerhed, så de efterfølgende kan hjælpe de trængte virksomheder.

Du kan læse mere om projektet ”Fast Track til Kompetencer i Cybersikkerhed” på Industriens Fonds og IDAs hjemmesider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *