Sceneløbere til Coding Class finale

Der var fantastisk stemning, imponerende løsninger og uventede sceneløbere, da årets Coding Class finale løb af stablen i Odense.

Sceneløbere under Coding Class finale

Sommerferien stod for døren, solen skinnede fra en skyfri himmel og stemningen var helt i top, da 13 seje finalister valgt ud blandt de i alt 1.300 hold, der i år har deltaget med projekter i Coding Class, forleden skulle dyste om årets Coding Class priser.

I år blev finalen holdt i Odense, der har en stærk og mangeårig tradition for at være med i Coding Class.

Borgmester Peter Rahbæk Juel Brugen fremhævede, da han skød dagen i gang, at teknologi er en central del af Odenses strategi. Han lovede også, at der var gode fremtidsudsigter for dem, der gennem projektet var blevet bidt af at skabe og innovere med teknologien.

Det var der tydeligvis, en masse af børnene der var, for det var nogle meget imponerende finale-projekter.

Dommerne kom på et hårdt job, for der var mange super imponerende projekter, da de skulle finde vinderne af prisen for bedste programmering, innovation og spil.

Spontane kærlighedsråb under kendisbesøg

Et sus gik gennem salen, og stemningen blev meget intens, da de kendte YouTubere RobinSamse kom forbi til en snak.

”Jeg elsker jer”, lød det flere gange højt fra salen, og et par af børnene kunne ikke holde det tilbage, men løb op på scenen for at kramme deres idoler.

RobinSamse besøg medførte en regulær byge af spørgsmål fra eleverne og ikke mindst selfies – med næsten alle 400 skoleelever 😅

Fra scenen fortalte Robin bl.a., at man godt kan score på at være god til programmering og fortalte derefter om, hvordan han mødte Samrita.

Dygtige of fortjente vindere

Imens RobinSamse var på scenen, havde dommerne voteret, og til sidst blev spændingen udløst og vinderne af årets priser blev kåret.

Vinderne blev:

  • Kodningsprisen vinder: Skolen ved Sundet
  • Innovationsprisen vinder: Sank Annæ Gymnasium Grundskole
  • Gamingprisen vinder: Paarup Skole
  • Publikumsprisen vinder: Grønland

Se løsningerne og prøv deres spil her.

Et særligt fint moment opstod, da det stod klart, at elevernes egen pris, publikumsprisen gik til holdet fra Grønland, der som de eneste finalister ikke kunne være til stede på dagen.

Med droner, rodeotyr, kendisser og masser af feedback og ros fra dommerne til finalisterne, så blev det en helt særlig skoledag for børnene.

Flere af lærerne takkede varmt og pointerede, at det er meget sjældent, at børnene får oplevelser som denne. Så stort tak til især Meta og de trofaste Coding Class Angels NNIT, Nuuday, Jobindex A/S, SAP, Netcompany, MOOT, Tusass og Dansk Erhverv for sammen med IT-Branchen at gøre det muligt.

Skal din virksomhed være med i Coding Class?

Coding Class projektet gennemføres i tæt samarbejde med de deltagende kommuner.
Hvis din virksomhed har lyst til at bakke op om projektet og skabe en helt særlig dag på kontoret, så søger vi lige nu virksomheder i især Københavnsområdet til at samarbejde med klasserne.

Du vil også få mulighed for at stille op som dommer i næste års finale, der finder sted i København.

Du kan læse mere om Coding Class på vores hjemmeside, eller kontakte Mette Lundberg, mel@itb.dk, hvis I overvejer at deltage som virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *