Opbrudstider i telebranchen

Danskerne har aldrig brugt så meget data og streamet så meget som de gør i dag, og det lægger et pres på den danske telebranche for at fremme Danmarks teleinfrastruktur.

Teleinfrastruktur

Der blev sat fokus på både udviklingen, tendenserne og udfordringerne på telemarkedet, da vi i sidste uge havde inviteret en række at telebranchens hovedaktører til Tele 2019, i samarbejde med Dansk Erhverv, IDA Tele, Teleindustrien og DI Digital.

Investeringer skal fremtidssikre infrastrukturen

Danskernes data- og streamingforbrug har gennem de seneste par år nået helt nye højder, og det sætter det nye krav til teleinfrastrukturen, som i dag skal kunne håndtere at vi både bruger vores telefon, computer, tv og tablet på en og samme tid, uden det går ud over oplevelsen eller hastigheden heraf.

Mange af dagens oplægsholdere satte fokus på netop denne udvikling og fortalte, hvordan de gennem massive investeringer sigter efter at skabe en fremtidssikret teleinfrastruktur, som kan følge med udviklingen på markedet og kundernes faktiske adfærdsmønster.

Åben infrastruktur skal skabe bedre forbrugervalg

Konferencen tegnede et billede af et telemarked i opbrud med opkøb, fusioner, opsplitninger og en samlet set stigende konkurrence. Også på højhastighedsforbindelser, hvor forbrugernes valgmuligheder hidtil nogle steder har været begrænsede, er der optræk til at forbrugernes valgfrihed styrkes.

Flere af markedets aktører vil nu åbne op for deres netværk, så andre leverandører har mulighed for at købe sig ind på det og levere deres tjenester til de kunder som efterspørger det.

At skabe et mere åbent marked skal sikre, at man som kunde selv kan vælge, hvilken udbyder man ønsker, og på samme tid vil det være med til at skabe et mere konkurrencedygtigt telemarked i fremtiden. En udvikling som IT-Branchen og Danske Erhverv længe har arbejdet for.

Forslag om 200-300 mio kr. til 5G

Dagen blev afrundet med politisk debat, og her vakte forslaget fra Dennis Flydtkjær, DF, om at afsætte 200-300 mio kr til at teste potentialet i 5G, glæde hos mange af tilhørerne og ikke mindst IT-Branchen og Dansk Erhverv, der tidligere har foreslået at en del af frekvensmidlerne, som teleselskaberne betaler for deres tilladelser, går tilbage til området i form af en særlig pulje til 5G forsøg.

Berlingske har også bragt denne artikel om DF’s forslag: Sæt 200-300 mio. kr. af til at få 5G ud i Danmark.

ITWatch har også dækket Tele2019 med flere artikler.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i tele-agendaen, kan du finde mere information under vores mærkesag, en fremtidssikret digital infrastruktur eller tage del i vores teleudvalg.

Du kan også kontakte Mette Lundberg, hvis du vil høre mere om, hvad teleudvalget laver.