5G trækker rekordstore investeringer i Danmark

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur er netop kommet med opgørelsen af økonomiske nøgletal for telebranchen for 2022. Opgørelsen viser, at der fortsat investeres markant i udbygning af bredbånds- og mobilinfrastrukturen i Danmark.

Telebranchens investeringer på 11,25 mia. kr. i 2022 svarer til en investeringsgrad på næsten 25 % af omsætningen i branchen, og det er ikke set større siden 2001.

”Det er rigtig positivt, at der på trods af økonomisk usikkerhed i Danmark i 2022 fortsat har været stor interesse i at investere i Danmarks digitale infrastruktur. Både de danske forbrugere, virksomheder og samfundet som helhed er dybt afhængige af, at vi har en velfungerende og moderne infrastruktur, der kan levere de tjenester, som vil blive efterspurgt i fremtiden,” udtaler chefkonsulent i IT-Branchen, Martin Jensen Buch.

En klar rekord for 5G

De rekordhøje investeringer skyldes især øgede investeringer i udrulning af mobilnettet, hvor særligt 5G har trukket mange investeringer i 2022. Her er der investeret over 2 mia. kr., hvilket er en klar rekord, og en stigning på 14,4 pct. ift. året før.

Samlet set er det dog fortsat udrulning af fiber, der trækker de helt store investeringer i branchen. I 2022 blev der blevet investeret næsten 7 mia. kr. i fastnetinfrastrukturen, hvilket er en fortsættelse af det rekordhøje niveau fra de foregående år.

Opgørelsen fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur viser også, at telebranchen i 2022 omsatte for over 45 mia. kr. og samlet set havde et overskud på 3,3 mia. kr.

”Det viser samlet set et billede af en branche, der investerer massivt i opgradering og vedligehold af en meget væsentlig infrastruktur. Den investeringslyst er ikke en selvfølge, og det er vigtigt, at man skaber incitament til fortsatte investeringer, hvis vi fortsat skal nyde godt af dem,” udtaler Poul Noer, Fagchef for telepolitik i Dansk Erhverv.

Du kan læse alle tallene fra telebranchen i Økonomiske nøgletal for telebranchen 2022.

ITWatch skriver Telebranchen investerede massivt sidste år.

Computerworld skriver: Investeringerne i telebranchen har ikke været højere siden 2001 – 5G trækker tallet op med rekordfart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *