Du har måske allerede prøvet det – og ellers vil du sikkert snart opleve det. Næste gang I har møde med jeres bank, vil jeres forretnings bæredygtighed blive et af temaerne for dialogen. Både klimapåvirkning og CO2-aftryk, men også jeres sociale forhold og selskabsledelse, vil fylde.
Bæredygtighed med bankbriller
Trine Lysholt Nørgaard er direktør i afdelingen for Investor Relations og Bæredygtighed hos Jyske Bank og arbejder netop med at styrke bankens bæredygtighed. På IT-Branchens topledermøde ”Er bæredygtighed et kald eller et valg?” delte Trine Lysholt Nørgaard sine erfaringer. Hun fortæller blandt andet:
”Bæredygtighed bliver efterhånden sat på formel, og det betyder, at fremadrettet er det slut med store armbevægelser uden dokumentation”
En af de ting, som bankerne vil efterspørge, er særligt data og dokumentation for jeres arbejde med bæredygtighed. Det skyldes, at man i højere og højere grad skal dokumentere og rapportere om sit arbejde med bæredygtighed i overensstemmelse med de regler og krav, der kommer fra for eksempel EU. Fra 2024 forventes det eksempelvis, at 50.000 europæiske virksomheder bliver påvirket af Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
Større transparens
De mange krav om rapportering vil skabe større transparens om virksomheders bæredygtighedsdata. Det vil gøre det mere gennemskueligt for bankerne, hvilke virksomheder der reelt er bæredygtige – og give investorerne større overblik over, hvem der er førerende i det grønne felt.
Bæredygtighed fylder også allerede nu meget hos it-virksomhederne. I en nylig analyse fra IT-Branchen beretter halvdelen (54,2%) af it-virksomhederne, at bæredygtighed er forretningskritisk for dem, mens hver 5. (22,0%) mener, at bæredygtighed bliver forretningskritisk for dem indenfor 2-5 år.