IT-Branchen skal tage et bæredygtigt ansvar

140 topledere og eksperter var i sidste uge samlet for at diskutere it-branchens grønne og bæredygtige ambitioner. For er vi ambitiøse nok eller går det for langsomt med en bæredygtig omstilling af branchen som helhed?

Hvorfor er det vigtigt at tage bæredygtighed alvorligt?

Over halvdelen (54,2%) af it-virksomhederne fortæller i en nylig analyse fra IT-Branchen, at bæredygtighed er forretningskritisk for dem allerede i dag, mens hver 5. (22,0%) mener, at det bliver forretningskritisk for dem indenfor 2-5 år.

Samtidig har 42,4% af virksomhederne allerede sat grønne og bæredygtige mål, mens 40,7% arbejder på det.

Så det er en branche, hvor bæredygtighed fylder hos topledelsen.

Branchen samlet til bæredygtigt topledermøde

”Det er ikke længere en agenda, der drives af bæredygtighedsfolk. Den drives af toplederne. Derfor havde vi også samlet dem til debat om, hvordan vi som branche kan bidrage og påvirke bæredygtigheden i Danmark,” fortæller Ditte Haugaard Clausen, bæredygtighedschef i KMD og forperson for IT-Branchens policy board for grøn omstilling.

Det afspejlede sig også i diskussionerne og de planlagte workshops på dagen, hvor der kom masser af gode forslag til, hvad vi samlet som branche kunne have af bæredygtige ambitioner.

”Der har ikke overraskende været meget fokus på klima og branchens eget klimaaftryk, men der har også været tid til at snakke diversitet og komme med masser af nye ideer til, hvordan vi som branche kan være med til at gøre en forskel,” udtaler Ditte Haugaard Clausen.

Policy board for grøn omstilling skal nu hjem og kigge de mange ideer og input igennem, så vi som brancheforening kan fortsætte med at skubbe til bæredygtighedsagendaen.

”Der ligger en enorm signalværdi i det commitment, vi fik på topledermødet, hvor dem der faktisk styrer og leder branchen gik sammen om en række målsætninger. Og dem glæder jeg mig til at arbejde videre med i policy boardet,” slutter Ditte Haugaard Clausen.

Den grønne omstilling er vigtig for branchen

Der er god grund til, at vi som branche fortsat diskuterer og bliver enige om branchens grønne ambitioner.

It-branchen står i dag for omkring 2% af den samlede globale CO2-udledning, men med den stigende digitalisering og brug af data forventer man, at branchen vil stå for omkring 15% af den samlede udledning i 2040.

Stigning i antallet af enheder og cloudbaserede tjenester gør samtidig, at branchen vil gå fra at forbruge 2% af verdens samlede elektricitet til 8% om otte år.

Så branchens klimaaftryk er til at tage at føle på.

Der er dog heller ingen tvivl om, at digitalisering og ny teknologi spiller en nøglerolle i løsningen på klimaudfordringerne, og at de danske it-virksomheders teknologier og services er afgørende for, at vi får skabt grøn udvikling og vækst i Danmark og udlandet.

De muligheder skal vi også fremme på tværs af branchen.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere om policy board for grøn omstillings arbejde på hjemmesiden.

Derudover kan du altid tage fat i Troels Johansen, chefkonsulent for grøn omstilling i IT-Branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *