Her er de 57 ting, Datatilsynet vil have, du skal overholde

For første gang har Datatilsynet lavet et egentligt online værktøj, der kan være med til at vise, om man som virksomhed overholder persondataforordningen.

Her er de 57 ting, Datatilsynet vil have, du skal overholde

Som et led i Datatilsynets arbejde har de hen over sommeren og som led i deres tilsynsforpligtelse udsendt 57 GDPR-rettede spørgsmål til udvalgte virksomheder.

Spørgsmålene skal give Datatilsynet mulighed for at vurdere, om en given virksomhed overholder kravene på databeskyttelsesområdet, og er derfor en god indikation for, hvad Datatilsynet lægger vægt på vedr. datasikkerhed.

Test dig selv på de 57 spørgsmål

Alle virksomheder kan blive udvalgt til at skulle gennemgå og besvare Datatilsynets skriftlige online tilsyn.

Det kan derfor give god mening, at man læser spørgsmålene igennem, for at se, om man overholder bestemmelserne på de forskellige områder. Måske viser det sig, at der er et sted eller to, hvor man kan gøre det bedre.

Her kan du læse de 57 spørgsmål samt den tilknyttede vejledning til besvarelse af spørgsmålene i online-værktøjet.

Rigsrevisionen har tidligere i år været ude at kritisere Datatilsynet for manglende tilsyn hos virksomheder og offentlige myndigheder. Det nye skriftlige tilsyn og online-værktøj skal derfor også ses som et svar på denne kritik.

Hvis du modtager ovenstående spørgeskema fra Datatilsynet, men er i tvivl om noget i det, er du som medlem naturligvis altid velkommen til at kontakte Sven Pedersen, erhvervsjuridisk fagchef i Dansk Erhverv, for at få yderligere råd og vejledning til besvarelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *