Et stærkt 2022

Året 2022 blev på ingen måde som ventet, men ikke desto mindre kan vi som brancheforening se tilbage på et 2022, vi kun kan være rigtig stolte af.

Et stærkt 2022

Et år i bæredygtighedens tegn

I 2022 har vi haft et gennemgående tema i IT-branchen omkring bæredygtighed og klima, og hvor vi gennem events, artikler og politiske indspil har sat fokus på den grønne agenda.

Vi havde bl.a. erhvervsminister Simon Kollerup forbi til vores årsmøde for at tale om, hvordan teknologien kan være med til at indfri Danmarks klimamål. Og i efteråret samlede vi toplederne fra branchen for at sætte fokus på lederens rolle i den grønne transformation.

Det har vi gjort, fordi vi mener, at vi som branche spiller en afgørende rolle for fremtidens klimaløsninger – både i forhold til vores egen branches ansvar, men tydeligvis også med et langt større aftryk i forhold til, hvad vi kan gøre for at få andre i gang med den grønne omstilling. Klima og digitalisering er en twin-agenda, som vi også fremadrettet vil være meget aktive omkring.

Cybersikkerheden er vigtigere end nogensinde

Både de daglige malware og cyberangreb samt krigen i Ukraine har sat en tyk streg under, at vores fælles cyberforsvar er vigtigere end nogensinde før. Desværre.

2022 blev derfor også brugt til at banke på dørene på Christiansborg for at fortælle, at man ikke kun skal bruge alle de mange milliarder i det nationale forsvarskompromis på krudt og kugler, men også i meget høj grad skal investere i cybersikkerheden.

Forsvaret af de danske ”grænser” er flyttet ind hos de danske virksomheder, og det er vores ansvar som branche at støtte op og hjælpe dem med de nye opgaver, som de på ingen måde har ønsket, og i stort omfang desværre ikke er klar til at varetage til fulde endnu.

Så snart den nye regering er klar til at trække i arbejdstøjet, har vi da også et større indspil med fire indsatsområdet og 20 forslag klar, så vi sikrer, at også den nye regering får fokus på både erhvervslivets, det offentliges og den nationale cybersikkerhed fra start.

Stadig kompetence og diversitetsudfordringer

Selvom vi har råbt op om udfordringerne i mange år, har manglen på dygtige it-medarbejdere desværre aldrig været større. og alene i it-branchen står vi lige nu og mangler over 4.500 medarbejdere.

Vores fortsatte politiske indsats for flere it-uddannelsespladser er derfor ekstrem vigtig. Jeg er derfor også glad for, at vi har fået vores opråb med i anbefalingerne til regeringens kommende digitale strategi.

Men det er ikke kun antallet af it-kompetencer, der halter. Vi kan som branche også blive langt bedre til at skabe diversitet i virksomhederne, hvilket vi også har haft fokus på gennem bl.a. rundbordssamtaler med ligestillingsministeren og mentorkorps for kvindelige talenter samt fokus på de unge talenter via et samarbejde med YITP – et netværk for unge it-professionelle.

Vokseværk betyder et farvel til Børsen

Efter omkring 30 år med fast bopæl på Børsen og med stærkt vokseværk især i de senere år, flyttede IT-Branchen i efteråret til nye og større lokaler i Den Gamle Sukkerfabrik på Langebrogade 3D. For vi vokser på flere fronter.

I løbet af 2022 har vi også kunne byde velkommen til flere store it-virksomheder uden at glemme vores stærke medlemsfokus på de succesrige vækstvirksomheder og de små.

Vi har bl.a. startet et nyt ener-netværk, hvor vi hjælper vores mange enkeltmandsvirksomheder med at vokse. Og ikke mindst har vores enestående CIO Transformation Board haft rigtig god vind i sejlene med mange nye medlemmer, der gør erfaringsudvekslingen i boardet endnu mere interessant for alle deltagere.

Vi glæder os allerede nu til at skabe nye forbindelser med den nye regering og de nye ordførere til gavn for vores medlemmer, og byde dem og flere af vores medlemmer velkommen ind i de nye lokaler i 2023.

Sidst, men ikke mindst: Tak til alle i sekretariatet for alt det rigtige gode arbejde til gavn for os alle, og til foreningens medlemmer – tak for jeres tillid, støtte og kæmpe engagement.

Med venlig hilsen


Anja Monrad
Bestyrelsesleder i IT-Branchen

og direktør for Vesteuropa i DELL Technologies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *