Mentorordningen for kvinder i it er en buldrende succes – og du kan være med!

Karriere, løn, work-life-balance, ledelsesvejen og dét at være kvinde i it-verdenen. Emnerne er mange, når IT-Branchens mentorpar mødes til sparring.

Med godt 60 tilmeldte mentorer i den nye mentorrunde for 2023 er IT-Branchens mentornetværk for kvinder branchens største.

Da Nanna Sølvkær Schütz, Business Consultant i KMD for to år siden var nyuddannet og skulle finde sin vej ind i en professionel karriere, tilmeldte hun sig IT-Branchens mentorordning for kvindelige talenter i it. ”Jeg ville gerne have en at vende tingene med – en som ikke nødvendigvis er ens nærmeste leder, men en ekstern person, som kender branchen.” fortæller Nanna Sølvkær Schütz.

I mentorordningen blev hun matchet med en af branchens erfarne kvindelige ledere, Nina Maj Fjordvald, som er Head of Marketing & Communications hos EG Danmark:

”Det er meget givende for mig at være mentor i IT-Branchen. Efter det indledende møde med Nanna kunne jeg mærke, at hun var meget begejstret for vores snak. Sjovt nok havde jeg præcis den samme følelse. For det virker godt at kunne give noget tilbage, og jeg lærer også selv en masse af samtalerne,” forklarer Nina Maj Fjordvald.

Råd til mentor-parrene: Vær ærlig og uden facade

I samtalerne er det eksempelvis blevet vendt, hvor meget tid, man arbejder, hvordan man kan forberede sig på at gå ledelsesvejen, og hvordan det er at være kvinde i en mandsdomineret branche. Nanna Sølvkær Schütz fortæller:

Jeg har tænkt, at måske en profil som min, ikke bliver leder – at man skal være rimelig skrap politisk til at spille spillet og køre sig selv i stilling. Men med Nina, så er jeg blevet betrygget i, at den type leder, behøver man ikke være. Nina har nogle bløde værdier, men er alligevel kommet til tops.”

Og netop det er også Nina Maj Fjordvalds og Nanna Sølvkær Schützs bedste råd til de kommende nye mentorpar: Vær jer selv hele vejen. Det er vigtigt at åbne på, for at få dialogen og forholdet til at være konstruktivt og tillidsfuldt. Man skal turde give af sig selv og dele sin personlighed, uden filter, understreger begge parter. Nanna Sølvkær Schütz afslutter med et smil:

Nogle gange har jeg haft dårlig samvittighed over, at Nina bruger sin tid på at være mit personlige Mads & Monopolet – men hun har kun været positiv og understreget, at hun også får noget ud af det.”

Om Mentorordningen

Målet med IT-Branchens mentorordningen er at fremme diversiteten i branchen og motivere flere kvindelige talenter til at udvikle og fastholde en karriere inden for it ved at koble erfarne kvindelige ledere med fremtidens talenter inden for it. Du kan møde nogle af mentorerne i portrætserien her.

Mentorordningen kører lige nu på sin syvende runde og oplever en stærkt stigende interesse år for år, så der hvert år sættes ny rekord for antal matchede mentorpar. I hver mentorrunde, som kører et år ad gangen, mødes mentor og mentee minimum fire gange.

Vil du være med?

I den kommende mentorrunde for 2023 sætter vi ny rekord og har pt. godt 60 mentorer tilmeldt, men vi kan altid bruge flere mentorer og mentees. Du kan tilmelde dig som mentee her, og skriv til Charlotte Holm Billund på chib@itb.dk hvis du er interesseret i at være mentor. Deltagelse i mentorordningen er primært målrettet IT-Branchens medlemmer.

Du kan også deltage i vores gratis event på Statens Museum for Kunst 10. november, hvor du kan høre mere om mentorordningen og vores agenda om mere skabe mere diversitet i branchen gennem ledelse og inklusion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *