Et flot 2019 for IT-Branchen

Både i forhold til medlemmer, politiske mærkesager og ikke mindst fremtiden kan IT-Branchen se tilbage på et fantastisk år.

Et flot 2019 for IT-Branchen

Af Kim Nielsen, adm. direktør i Canon og formand for IT-Branchen

Vores positive vækst er fortsat i 2019, og vi har nu passeret 750 medlemsvirksomheder, der repræsenterer næsten 40.000 danske medarbejdere.

Vi har ovenikøbet fået et medlem på Grønland, Tele Greenland med 400 ansatte, hvor vi bl.a. skal hjælpe de grønlandske børn i gang med Coding Class.

Væksten viser, at vi er et attraktivt fællesskab at være med i. Bl.a. fordi vi har en klar selvstændig stemme med stærk rod i medlemskredsen, hvor især vores udvalg og arrangementer ses som en stor styrke.

Stor politisk indflydelse

På den politiske front kan vi også se tilbage på et godt år, hvor vi er lykkedes med rigtigt mange ting.

Vi har længe kæmpet for, at der skulle oprettes et cybersikkerhedsråd, hvor både branchen, erhvervslivet og det offentlige kan dele erfaringer og indsigt i cybertrusler med hinanden. Det råd får vi nu, og det tror vi, er vigtigt, hvis vi på tværs af samfundet skal øge it-sikkerheden.

En anden mærkesag, som vi har kæmpet for i flere år, er kampen for at åbne de lokale fibermonopoler. Efter en målrettet politisk indsats går åbningen nu i gang, og det betyder, at der endelig kan komme en reel og fair konkurrence på området.

Indenfor det offentlige har vi kunnet se, at alt for få offentlige kunder har udnyttet mulighederne i skyen. De har tøvet, fordi de har været i tvivl om, hvad de kunne og ikke mindst måtte i forhold til cloud-løsninger.

Derfor er det også en stor politisk sejr, at IT-Branchen sammen med Digitaliseringsstyrelsen og KL forleden kunne holde en konference om cloud i det offentlige, hvor en ny cloud-vejledning blev lanceret.

Større klarhed på det område vil nemlig betyde, at flere offentlige kunder vil turde gå cloud-vejen fremover.

Sidst men ikke mindst lancerede regeringen for nyligt en meget ambitiøs klimaplan, hvor vi sidder med som en af de klimapartnere, der skal give konkrete input til, hvordan vi i fællesskab løser de meget vigtige klimaudfordringer, som vi står overfor.

Der er ingen tvivl om, at vi kun kan nå de ambitiøse mål om en reducering af udledningen på 70 procent, hvis vi i den grad benytter os af den nyeste teknologi og laver massive digitale investeringer i alle sektorer.

Her har vi som branche et stort ansvar for at vise vejen, både for hvordan branchen selv tager ansvar men også for, hvordan vores løsninger understøtter klimamålene i alle dele af samfundet.

Vi skal udvikle os sammen

Den digitale udvikling er ikke noget, der blot påvirker samfundet og vores kunder. Det påvirker naturligvis også os som branche og os som brancheforening.

Vi er en 103 år gammel forening, der altid har været kendetegnet ved vores evne til at forny os.

Hvad der definerede en it-branche for bare 10 år siden, kan ikke længere bruges til at definere branchen i dag. Og om bare fem år vil definitionen af, hvem og hvad vi er, igen have flyttet sig.

Derfor har vi gennemført et strategiarbejde for at sikre, at vi også fremover forbliver en stærk, selvstændig og relevant brancheforening.

Det glæder vi os til at kunne fortælle mere om i det nye år.