Ny cloud-vejledning til det offentlige

Digitaliseringsstyrelsen har netop lanceret en ny cloudvejledning, der skal hjælpe myndigheder og offentlige instanser til at beslutte, hvornår cloudservices er en god ide.

Ny cloud-vejledning til det offentlige

Vejledningen blev lanceret på en konference arrangeret af IT-Branchen i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen og KL, hvor man netop satte fokus på vilkårene for den offentlige sektors anvendelse af cloudservices.

Mange myndigheder ser et stort potentiale i at anvende cloud i deres daglige forretning og til nye it-systemer, men har været usikre på, hvad de måtte og kunne gøre.

”Nogen har udsat vigtige beslutninger, eller endnu værre, helt fravalgt den rigtige løsning, fordi de har været i tvivl om brugen af cloud. Derfor er en vejledning, der har været længe ventet,” siger Simon Svarrer, CEO i Schultz og formand for udvalget for offentlig digitalisering i IT-Branchen.

Hjælp til valg eller fravalg af cloud

Vejledningen gennemgår de forretningsmæssige, juridiske og sikkerhedsmæssige overvejelser, som myndigheder bør gøre sig ved anvendelsen af cloudservices.

Vejledningen kommer ikke med konkrete svar på alle spørgsmål, og den efterlader derfor fortsat et fornuftigt fortolkningsrum for den enkelte myndighed, og samlet set kommer den godt rundt, og giver en god balanceret tilgang til cloud.

”Med vejledningen er vi meget tæt på at være der, hvor vi har alle forudsætninger for at kunne vælge cloudløsninger til eller fra. Og det er jo gerne sådan det skal være. Vi skal kunne vurdere cloud ud fra, om det giver værdi, for opgaven der skal løses,” udtaler Simon Svarrer.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere om cloud-vejledningen på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside eller bare downloade ”Vejledning til anvendelse af cloudservices” direkte.

Har du spørgsmål eller input til, hvordan vi arbejder på at skabe en bedre offentlig sektor, kan du kontakte Martin Jensen Buch, som også bestyrer vores udvalg for offentlig digitalisering og sundheds-it blandt andre.