På mødet kunne Laura Glavind fra Danske Regioner fortælle, at Regionerne generelt er langt fremme med konkrete projekter, der bygger på anvendelse af kunstig intelligens, og der har været meget stor interesse fra regionerne i forhold til at blive udvalgt til et AI signaturprojekt.
I udvælgelsen har Danske Regioner lagt vægt på at finde projekter indenfor radiologi og psykiatri, hvor potentialerne ser ud til at være allerstørst. Det har været et ønske at udvælge projekter, der er kommet langt allerede, og har en etableret projektorganisation, for at sikre, at der kommer så mange erfaringer ud af arbejdet som muligt.
13 signaturprojekter skal undersøge AI-potentialet
“Kunstig intelligens har potentialet til at forny vores offentlige sektor, så vi ikke bare får råd til at beholde vores eksisterende høje velfærdsniveau, men rent faktisk kan øge kvaliteten af den offentlige service,” udtaler Freddy Lykke, direktør for Sirenia og formand for IT-Branchens Sundheds-it udvalg.
Vi ved allerede nu, at der kommer flere ældre og flere kronikere i Danmark over de næste år, samtidig med at der kommer færre på arbejdsmarkedet. Dermed står det offentlige med en tvungen opgave om at finde på nye veje til at frigøre varme hænder og samtidig sikre kvaliteten af velfærden.
Regeringen har derfor lagt op til, at man bruger 60 millioner kroner på en række signaturprojekter, der skal accelerere AI-projekter i det offentlige for hurtigt at få indsamlet relevante offentlige erfaringer med AI samt at få afprøvet, om potentialerne kan indfries.
”I IT-Branchen støtter vi varmt, at det offentlige på denne måde indsamler erfaringer med brug af kunstig intelligens. Men det er afgørende, at der bliver fulgt godt op, så de ikke ender som mange andre pilotforsøg, der dør med projektet. Det er afgørende, at vi har et langsigtet fokus på AI i det offentlige, og at signaturprojekterne ikke står alene, men bliver fulgt op af strategisk handling, så vi kan sikre, at Danmark kan indfri potentialet,” siger Freddy Lykke.
Du kan læse mere om de 13 signaturprojekter på Danske Regioners hjemmeside.
Her kan du læse om IT-Branchens vision for Danmarks Sundhedsvæsen 2025.
Hvis du vil vide mere
Du kan læse mere om vores mærkesag om digital og sammenhængende sundhed på vores hjemmeside, ligesom du altid kan tage fat i Martin Jensen Buch, hvis du er interesseret i at deltage i vores sundheds-it udvalg.