Ser man på de økonomiske nøgletal, er vi globalt på vej ind i et scenarie med mere vækst, end vi har haft i de seneste mange år.
Men det er USA og Kina, der leder væksten, mens EU halter bagud, og dele af verden slet ikke ser ud til at blive omfattet af det her opsvinget. Så det er ikke kun gode nyheder, fordi det også bliver et ulige opsving.
Det kunne Ulrik Vestergaard Knudsen fortælle på IT-Branchens netop overståede årsmøde – RebootDK21.
Men lige nu og her står vi et bedre sted, end vi har gjort længe, og med udsigt til vækst. Også selvom vi ikke kan udelukke noget, og vi har haft mange overraskelser under denne her pandemi.
Ifølge Ulrik Vestergaard Knudsen skal Norden nok hen omkring årsskiftet til 2022, før vi er helt oppe på det helt samme økonomiske aktivitetsniveau som fra før krisen.
USA er allerede nået derop og Kina nåede niveauet allerede et halvt år efter deres udbrud. Men der er også lande, hvor der kan gå op til fem år, før de er tilbage på sporet. Her ligger vi i Europa lidt efter midten, men især Norden klarer sig godt i Europa.
Derfor tror han også, at Norden er tilbage på et pænt vækstspor allerede fra 2. halvår af 2021, da vi har håndteret krisen bedre end det europæiske gennemsnitsland. Men ikke lige så godt som USA eller Kina.
Så Europa skal have gang i den digitale transformation for at få vækst.