Nye folk indtager formandsstolen i IT-Branchens udvalg

Michael Wätjen fra Nine og Ditte Haugaard Clausen fra KMD er nye formænd i henholdsvis udvalget for offentlig digitalisering og udvalget for bæredygtighed. Med ambitiøse handlingsplaner for 2021, skal de nu sikre fremdrift og skabe nye resultater.

Michael Wätjen, der nu skal stå spidsen for udvalget for offentlig digitalisering, er til daglig salgsdirektør hos Nine. Michael er erfaren i IT-Branchens udvalg, idet han tidligere har været formand for både udvalget for digital forvaltning i årene 2010-2015 samt for udvalget for erhvervsdigitalisering i knap to år fra 2016 til 2017.

Bæredygtighedsudvalgets nye formand, Ditte Haugaard Clausen, arbejder til daglig i KMD, hvor hun er Lead PA & Sustainability Officer. Her er hun ansvarlig for hele virksomhedens indsats på både bæredygtighed og public affairs.

De afgående formænd er Simon Svarrer fra Schultz, som har været formand for offentlig digitalisering i to år og Sofie Wedel Heilskov fra Telia, som nu er gået på barsel efter et år i formandsstolen for bæredygtighed. De fortjener begge en tak for deres store indsats og dedikation.

Udbygge og forstærke digitaliseringen

Med Michael Wätjen ved roret, vil udvalget for offentlig digitalisering i 2021, fokusere på tre områder:

  • Kæmpe for at øge regeringens digitale ambitioner, bl.a. med fokus på påvirkning af det videre arbejde med fælles offentlig digitaliseringsstrategi samt kæmpe for opgør med regeringens konsulentbesparelser på it-området.
  • Arbejde for at forbedre rammerne for udbud og it-indkøb i det offentlige, blandt andet for at forbedre samarbejdet mellem kunde og leverandør samt gøre det lettere for mindre leverandører at byde på offentlige opgaver.
  • Arbejde for at gøre det lettere for det offentlige at tilvælge cloud.

”Vi vil arbejde for høje digitale ambitioner i Danmark, fordi vi fortsat har brug for at ligge i front med digitaliseringen. Vi har i 2020 set, hvor vigtig en sammenhængende digitalisering er for Danmark. Vi vil derfor i 2021 arbejde med at udbygge og forstærke digitaliseringen,” udtaler Michael Wätjen om den kommende indsats.

Og han tilføjer yderligere: ”Der er fortsat brug for at gøre det nemmere og billigere at deltage i udbud. Derfor har vi også fokus på, hvordan rammerne for dette kan forbedres. Ligeledes vil det i 2021 være et fokusområde for os at hjælpe med at forstå mulighederne med cloud. Med Schrems II, lokationskrav og GDPR, kan overvejelser om brugen af cloud nemlig være en stor mundfuld for mange organisationer.”

Styrke indsigten i bæredygtighed

Med udgangspunkt i FNs 17 verdensmål, vil bæredygtighedsudvalget fremme integreringen af bæredygtighed med teknologi og digitalisering hos danske virksomheder.

Hertil har Ditte Haugaard Clausen og udvalget, med handlingsplanen for 2021, fremlagt tre specifikke områder, hvor de primært vil lægge deres indsats:

  • Skabe overblik og klarhed omkring nye og kommende krav til non-finansiel rapportering fra regeringen og EU – samt arbejde for at kravene fører til øget indsigt i bæredygtighed.
  • Fortsat understøtte arbejdet med regeringens klimapartnerskaber, herunder bidrage til at dele viden om grønne løsninger og grøn businesscase.
  • Arbejde for at alle offentlige og private virksomheder har en aktiv politik for levetid af it-udstyr, der sikrer optimal brug af indkøbt udstyr og forlænger IT-udstyrets levetid.

ITWatch har også skrevet om de nye formænd ITB-udvalg får nye formænd.

Vil du være med?

Er du interesseret i at høre mere om arbejdet, som det offentlige udvalg og bæredygtighedsudvalget foretager sig, eller ønsker du aktivt at deltage i udvalgenes arbejde, så ret henvendelse til IT-Branchens chefkonsulent, Martin Jensen Buch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *