Få gode råd til eksport og internationalisering for it-virksomheder hos IT-Branchen, som gennem medlemmer indsamler viden om det der virker til gavn for hele branchen.
Ifølge IT-Branchens medlemmer er det især en udfordring at få succes med eksport, fordi lederne i danske it-virksomheder mangler adgang til erfaring og gode relevante gode råd. Vi støtter derfor vores medlemmers eksport- og internationaliseringsrejse gennem erfaringsudveksling, konferencer og ekspertoplæg.
Afhængig af hvordan dit internationaliseringseventyr ser ud, vælger du måske en eller flere af 5 nedenstående gode råd til at komme videre med jeres eksport og internationalisering. Eller måske starter du med at give kontakte IT-Branchen for at få sparring på, hvor du skal starte.
1. Internationaliseringsnetværket
Til dig der er på vej internationalt eller i gang i nye markeder, men mangler ligesindede at sparre med om valg, strategi og ledelsesbeslutninger. Her deler ledelsen fra it-virksomheder ud af deres guldkorn, som deler ærlige historier om hvad der gik galt og hvad der gik godt. Sug erfaring og få gode råd til din eksport og internationaliseringsrejse.
IT-Branchen har siden 2016 faciliteret et internationaliseringsnetværk, hvor medlemmer deler erfaringer fra nye markeder.
Eksport og internationaliseringsnetværket
Her kan du aktivt udveksle ledelseserfaring og lære af de andre it-virksomheders fejl og successer, når du skal eksportere og internationalisere. Vi inviterer løbende relevante eksperter med gode råd og skiftes til at dele vores erfaringer med hinanden.
Brug landerapporter og guides til det juridiske
Hos Dansk Erhverv finder du markedsrapporter fra de mest populære danske eksport-destinationer. Det er en god ide at få overblik over eksisterende samhandel og potentiale, samtidig med at du tester om dit produkt falder i målgruppens smag. Husk at en markedsrapport aldrig kan stå alene, men at det er et godt redskab, når du forbereder din internationaliseringsrejse.
Se Dansk Erhvervs guide til eksport
2. Få eksportrådgivning gennem Dansk Erhverv og gennem AHK (Tysk Handelskammer)
Du har også mulighed for at få eksportrådgivning og hjælp til salg i nye markeder med rabat gennem jeres IT-Branchen og Dansk Erhverv medlemskab.
Dansk Erhverv har nemlig indgået en samarbejdsaftale med det tyske udenrigshandelskammer, AHK. Aftalen betyder, at danske virksomheder får adgang til rådgivning og lokalviden gennem AHKs kontorer verden over.
De 90 lande, hvor AHK er tilstede, fordeler sig på 20 lande i Nord- og Sydamerika, 10 lande i Mellemøsten og Nordafrika, 7 lande i Afrika sub-Sahara og 17 i Asien.
Mest omfangsrig er tilstedeværelsen i Europa, hvor AHK er repræsenteret i 36 lande i både Nord-, Central- og Østeuropa.
Kontakt Dansk Erhverv for at få hjælp til første skridt.
3. Hjælp til eksport gennem Trade Council (Eksportrådet), Udenrigsministeriet
Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme.
De opgaver, som Eksportrådet fx hjælper med, er markedsanalyser, etableringsrådgivning, etablering af kontakt til samarbejdspartnere og nye afsætningskanaler, rekruttering i udlandet og sprog- og kulturkurser.
Man kan få gratis indledende hjælp ved at ringe til Eksportrådets hotline. Derudover kan man få individuel rådgivning af Eksportrådets rådgivere og sektoreksperter og få ekspertteknisk rådgivning om fx toldsatser og særlige handelshindringer.
Har du spørgsmål om innovations- eller eksportmuligheder for din virksomhed? Du kan få svar ved at kontakte dem telefonisk hverdage mellem kl. 9 og 16.
Ring til Trade Council på +45 33 92 05 00
4. Bliv en del af eksport opstartsprogrammet Vitus
Vitus udbydes af eksportrådet og består af forberedelse og eksekvering i et parløb mellem virksomheden og en erfaren eksportrådgiver fra Eksportrådet, bosiddende på det valgte marked.
Rådgiveren hjælper virksomheden med at udvikle en eksportstrategi og gennemføre den i praksis.
Målet er klart: En ny eksportsucces på et nærmarked inden for 9 måneder! For at blive en del af opstartsprogrammet skal du sende en ansøgning til Eksportrådet, som udvælger de 10 virksomheder, som har et særligt eksportpotentiale.
For at komme i betragtning skal din virksomhed (gælder hele koncernen) have:
- maks. 150 mio. kr. i årlig omsætning
- mellem 5 og 100 ansatte
- erfaring fra mindst ét eksportmarked
5. Erhvervshuse m.fl. tilbyder lokal hjælp nær dig.
Et andet relevant godt råd til eksport og internationalisering for it-virksomheder er at tage udgangspunkt i dit lokalmiljø og jeres styrker. Vi ved godt der kan være eksportmodeller eller lokale indsatser, som er mere relevante afhængig af hvilken branche dine kunder hører til i, eller hvor i landet dit hovedkontor er placeret. Derfor anbefaler vi at du kontakter dit lokale erhvervshus og får overblik over hvad der rør sig. Du kan være heldig at der er en særlig indsats for eksport og internationalisering i netop dit lokalområde, du kan nyde godt af.
- Erhvervshus Hovedstaden
- Erhvervshus Midtjylland
- Erhvervshus Sydjylland
- Erhvervshus Sjælland
- Erhvervshus Nordjylland
Andre
- Sådan gør du forretning i EU via www.europa.eu.