Zombier og sommerhusudlejning

Over 350 børn var samlet, da finalen i Coding Class 2022 løb af stablen 21. juni i Odense. Finalefesten var for alle de 5.275 elever, der i år har været igennem et Coding Class-forløb i Danmark og Grønland.

TikTok-dans, hands on workshops og stolte unge fyldte Ungdomshuset i Odense i tirsdags. Især 13 finalehold var ekstra nervøse. De var blevet udvalgt til at levere knivskarpe pitches til dommerpanelet, der skulle kåre vinderne af Coding Class 2022.

Priserne blev i år uddelt i fire kategorier: Gaming, Innovation, Kodning og den helt nye kategori, Publikumsprisen. Her kunne publikum både fysisk og online få lov at kåre deres favorit.

Der var prisregn til både Fyn og Sjælland. Gaming-prisen gik til The Adventure of Danny Dorito udviklet af Naja, Simon og Frederik fra Risingskolen, Odense, mens Marvel Charms af Paul Robin og Sebastian fra Europaskolen, København blev hædret for sin kreativitet med Innovations-prisen.

Prisen for teknisk snilde, Kodningsprisen, landede hos det lokale Odensehold med Jacob og Viktor i front fra Hjalleseskolen, der stod bag Zombie Shooter. Til sidst blev favoritten hos publikum fundet. Den gik til Sommerhusudlejnings-quiz Viggo, Sixtus, Jakob og Zaysha fra Korsager Skolen i København.

Prøv de fire vinderspil

Hvis man har lyst til at undgå at blive ramt af hønsefoder, overleve en zombie apocalypse og udleje et sommerhus kan spillene findes her:

Innovationsprisen

Marvel
Charms

Kodningsprisen

Zombie
Shooter

Publikumprisen

Sommerhusudlejnings-
quiz

Tillykke til alle vinderne!

Coding Class-initiativet

29.120 dansk og grønlandske elever har siden 2016 deltaget i en Coding Class, hvor de har lært at være kreative og innovative med teknologi og IT. Eleverne får en virksomhedsudfordring, koder en løsning og pitcher den i ægte “Løvens Hule”-stil.

Netop det tætte samarbejde med virksomheder har været en stor succes: ”Det er alfa omega, at det er rigtige virksomheder, eleverne arbejder sammen med. Man kan mærke engagementet fra virksomhederne, de vil de unge og de vil have deres idéer – og de unge føler, at de bliver taget alvorligt” forklarer Nina Liebgott, lærer på Harrestrup Å Skole, Lykkebo Afd.

Det er IT-Branchen, der sammen med en række medlemsvirksomheder og kommuner står bag Coding Class-initiativet. Lisa Sig Olesen, Nordisk Community Development Manager forklarer, hvorfor Meta har støttet projektet:

“For Meta er det vigtigt at støtte udviklingen af STEM-uddannelser i lokalsamfundet. Odense har en ambitiøs strategi for udviklingen af børns digitale kompetencer og har, som den eneste kommune i Danmark, gjort Coding Class obligatorisk i 6. klasse.”

Selvom finalen foregik i Odense, var det også muligt at se med fra klasseværelser i hele landet. Finalen blev nemlig streamet live, så alle Coding Class-elever kunne se med – også dem i Grønland.

”I 2019 var Meta med til netop at støtte opstarten af dette initiativ, og vi er superstolte over nu at kunne støtte Coding Class’ fysiske finale i Odense – og give coding-klasserne rundt om i Danmark mulighed for at deltage online,” afslutter Lisa Sig Olesen.

Coding Class-finalen var sponsoreret af en række af IT-Branchens medlemmer og Coding Class Angels: SimCorp, NNIT, Nuuday, KMD, Netcompany, Citrix, Jobindex, Zibra, Microsoft, Meta, SAP og Dansk Erhverv. På dagen blev finalen afviklet af Moot.

Læs mere om Coding Class her eller tag kontakt til Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *