Ved du hvor nemt der er at hacke din virksomhed?

Selvom mange virksomhedsledere tror at deres virksomhed er sikret godt mod cyberangreb, så er det ofte lettere at bryde ind i virksomhedens systemer, end hvad mange går og tror.

Hele 51 % af danske virksomheder meddelte i en rundspørge fra PwC, at de blev udsat for en sikkerhedshændelse i 2019.

Det er et tal, som har været eksplosivt stigende de sidste mange år, og som viser, at prioritering af virksomheders it-sikkerhed er vigtigere og mere aktuelt end nogensinde før.

For at hjælpe virksomheder på vej i arbejdet med at styrke deres generelle it-sikkerhed, har Erhvervsstyrrelsen netop lanceret en ny sektion på sikkerdigital.dk kaldet Lederens overblik.

Den nye sektion er rettet mod virksomhedsledere af små og mellemstore virksomheder, og giver mulighed for at sætte sig i hackerens sted samt læse om nogle af de mest almindelige trusler mod virksomheder og medarbejdere.

Klæd dine medarbejder på med en hjælpepakke

Hvis virksomheder skal fremme it-sikkerheden, kræver det dog mere end blot eksempler på de mest udbredte trusler, som mange virksomheder står overfor.

For mange virksomheder er det ofte medarbejderne der er ”first line of defence” når en sikkerhedshændelse sker, og det er derfor vigtigt, at de har både den rette viden og de rette kompetencer til at kunne håndtere sådanne situationer.

Derfor har erhvervsstyrelsen lanceret en medarbejderpakke, som indeholder en række awarenessmaterialer, som virksomheder kan bruge til at styrke den digitale adfærd og viden blandt medarbejderne og derigennem styrke virksomhedens it-sikkerhed.

Har din it-leverandør styr på sikkerheden?

Det er dog ikke blot medarbejderne der skal have forståelse for it-sikkerhed og hvordan man håndterer et sikkerhedsbrist. Det er også vigtigt at sørge for, at ens it-leverandører har styr på deres it-sikkerhed.

Mange mindre virksomheder bruger eksterne it-leverandører til at håndtere den daglige vedligeholdelse og drift af deres it-systemer. Som virksomhed kan man dog ikke vide sig sikker på it-leverandørens sikkerhedsforanstaltninger, og det er derfor vigtigt, at man deltager i dialog med sine leverandører om sikkerheden i løsningen.

Erhvervsstyrelsen har derfor også udarbejdet en leverandørpakke, som er et spørgeskema der lader din it-leverandør forholde sig til sikkerheden i den løsning du benytter dig af. På den måde kan du få overblik over, hvorvidt løsningen lever op til den nødvendige sikkerhed.

Få en hjælpende hånd

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal håndtere it-sikkerheden i din virksomhed eller om de it-sikkerhedsinitiativer i har på plads er up to date, så kan du med fordel tage et kig på vores univers, Gode råd til it-sikkerhed, hvor vi har samlet en række gode råd og værktøjer, der kan hjælpe dig på vej.

Hvis du er interesseret i at blive aktiv på agendaen omkring it- og cybersikkerhed kan du blive en de af vores udvalg for it-sikkerhed. Tag kontakt til Martin Jensen Buch ved interesse.