Udgangsforbud må ikke sætte en stopper for den digitale infrastruktur

I en tid hvor de fleste arbejder hjemmefra, er vi afhængige af den digitale infrastruktur som aldrig før. Visse dele af infrastrukturen har dog en særlig rolle, fordi den er afgørende for at holde bl.a. apoteker, fødevareforsyning og hospitaler kørende under COVID-19.

En stærk digital infrastruktur er afgørende for, at vores digitaliserede samfund kan fungere optimalt. Og i tider som disse, hvor størstedelen af den danske befolkning arbejder hjemmefra og hospitalerne arbejder på højtryk, er en stærk digital infrastruktur vigtigere end nogensinde før.  

“Vores digitale infrastruktur bliver i disse dage underlagt et enormt pres, og aldrig før har vi som samfund været så afhængige af den digitale infrastruktur, som lige nu. Dele af den digitale infrastruktur er fuldkommen afgørende, ikke mindst i en krisesituation som nu,” udtaler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.  

Udgangsforbud kan have store konsekvenser  

Selvom mange processer i dag foregår via. digitale platforme, og de fleste medarbejdere i it- og telesektoren kan arbejde hjemmefra, er der dog stadig behov for, at nogle typer medarbejdere har mulighed for at være fysisk til stede for at vedligeholde infrastrukturen og blandt andet holde datacentre kørende. 

Det gælder også i tilfælde af et egentligt udgangsforbud.

Derfor har IT-Branchen sammen med TI Telekommunikationsindustrien og en række medlemsvirksomheder skrevet til myndighederne for at gøre opmærksom på, at det er afgørende, at medarbejdere med disse nøglefunktioner fortsat kan passe deres arbejde – selv under et skærpet lockdown.  

“Vi har brug for, at vagter og teknikere kontinuerligt overvåger og vedligeholder driften af de vitale installationer, og vi har brug for, at it-folk kan køre ud og servicere it-infrastrukturen og løsninger på hospitaler, fødevarevirksomheder osv. trods et potentielt udgangsforbud,” slutter Mette Lundberg. 

Brevet er blevet taget godt imod. Du kan læse det her.