Coding Class hitter på Grønland

Smilene og begejstringen hos børnene var ikke til at tage fejl af, da TELE Greenland A/S, med hjælp fra IT-Branchen, afholdt Grønlands første Coding Class.

I 7. klasse på en skole i Nuuk blev Grønlands første undervisningsforløb i Coding Class gennemført. Her brugte børnene en hel skoleuge på at lære at kode og dernæst anvende denne nye viden til at finde løsninger på virkelighedsnære problemstillinger.

På baggrund af et rigtig godt samarbejde mellem både de grønlandske og danske parter, har forløbet været en stor succes og en spændende og lærerig oplevelse for de nysgerrige og entusiastiske elever.

”Det er virkelig godt at se at Coding Class kommer til Grønland. Med lyset i børnenes øjne, når de viser deres kodningsprojekter ser det lysere ud for både fremtidens talentmasse i TELE-POST og for landets digitale fremtid,” udtaler Kristian Reinert Davidsen, administrerende direktør i TELE Greenland A/S, der overværede undervisningen og som altså har været blandt bannerførerne på projektet.

Hos IT-Branchen er der ligeledes enorm begejstring for søsætningen af Coding Class i Grønland.

”Vi er pivstolte og glade for den måde skolen og eleverne i Nuuk har taget i mod og er gået ind i forløbet. Det er vigtigt, at vi sikrer at grønlandske børn også får mulighed for at lære at være kreative og innovative med teknologi – det er essentielle kompetencer, hvis man skal begå sig i en digital fremtid,” fortæller Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation.

Nu bliver forløbet evalueret og dernæst er målet, at fortsætte det gode samarbejde og udbrede Coding Class til flere kommuner og skoler i Grønland.

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad Coding Class er, så kan du læse mere om initiativet på vores Coding Class side eller tage kontakt til Mette Lundberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *