3 ud af 4 oplever ingen konflikter ved it-kontrakter

73% af virksomhederne har ikke oplevet nogle konflikter i forbindelse med deres it-kontrakter. De gange hvor det så alligevel går galt, er det ofte om omfang, kvalitet og pris. Det viser en ny analyse fra Danske IT-advokater.

Gammel bygning med søjler

Da corona pandemien og den medfølgende lockdown ramte landet i foråret, var der mange, der var usikre på, hvordan det ville gå med deres indgåede kontrakter og leverancer. Ville man stadig kunne leve op til aftalerne og de deadlines, man var blevet enige om?

Næsten 3 ud 4 oplevede heldigvis ingen konflikt, og af dem der gjorde, fandt 62% en tilfredsstillende løsning på uenighederne.

”Det vidner om, at der generelt er et sundt samarbejde mellem kunder og leverandører, og hvor man er tydelig og ærlig omkring, hvordan udfordringer skal håndteres, efterhånden som de opstår. Men analysen viser også, at det kan gå galt,” udtaler Bjørn Borre, direktør for forretning og medlemsservice i IT-Branchen.

Tag udgangspunkt i en ordentlig kontrakt

De steder, hvor det typisk går galt, er i forhold til drift-ydelser (10%), outsourcing (9%), licenser (8%) samt udviklings- og implementeringsprojekter (8%).

Og det er oftest enten omfanget, kvaliteten eller prisen af ydelserne, man bliver uenig om, viser analysen fra Danske IT-advokater.

”Langt de fleste uenigheder kan løses ved, at man har en god og klar kontrakt, inden man går i gang. Derudover skal man sørge for løbende at have en ærlig dialog om, hvordan tingene skrider frem og om de udfordringer begge parter uundgåeligt møder på vejen,” udtaler Bjørn Borre.

Han opfordrer derfor til, at man altid tager udgangspunkt i en standardkontrakt, og får den tilpasset det specifikke projekt. Noget som IT-Branchens medlemmer gratis kan få via Kontraktportalen.

Du kan læse hele rapporten fra Danske IT-advokater her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *