Vi sætter skub i den grønne softwareudvikling

Grønne algoritmer, klimakodning, green coding. Grønt barn har mange navne, og nu kan du være med! Med Danmarks første grønne hackathon vil vi accelerere den bæredygtige softwareudvikling. Et stadigt umodent innovationsområde med store, grønne potentialer.

Den grønne omstilling fylder mere end nogensinde før i den danske it-branche. Og i de sidste år har vi i branchen fokuseret på – og er ikke mindst nået et godt stykke vej – med at reducere klimaaftrykket, når det gælder hardware. Både når der kommer til produktion, livscyklus og genanvendelse. Parametre, som branchen også gerne vil måles på, når der indkøbes it.

Men et område har ikke fået den opmærksomhed det fortjener – den grønne udvikling inden for software. I IT-Branchen ønsker vi i fremtiden at stå med en energicertificeret udviklingsproces og en målingsmetode, der kan vise, hvor god en specifik software er til at spare strøm.

Som et af de første skridt på vejen mod mere bæredygtig software inviterer IT-Branchen derfor, i samarbejde med it-virksomheden Nine, Energy Cluster Denmark og Roskilde University til hackathon under navnet ”GSA–Green Sentiment Analysis”.

Et bredere fokus

Hackathonet er en vigtig stepping stone for at skabe opmærksomhed og erfaring hos de danske programmører.

”Hidtil har det grønne fokus i it-branchen primært været på at minimere udledning fra datacentre. Det er også vigtigt, men det er ikke nok. I fremtiden kommer it-branchen til at optimere meget mere på energieffektiviteten af selve softwareløsningerne, det der også kaldes green coding,” forklarer Ditte Haugaard Clausen, Lead Sustainability Officer i KMD og forperson for IT-Branchens Policy Board for grøn omstilling.

Vi skal ud over stepperne

Blandt de danske programmører oplever vi i IT-Branchen en stigende interesse i klimavenlig programmering. Men før udviklingen kan tage fart, skal der skabes hands-on erfaring med teknikkerne og målemetoderne.

Opgaven til hackthonet er at løse en opgave, som samarbejdspartnerne stiller. Alle deltagere skal kaste sig over den samme udfordring og skabe en løsning, der kan køre på to Raspberry Pi’s. Det program, der løser opgaven og samtidig bruger mindst energi, bliver kåret som vinder.

Præmien er en tur til Amsterdam med deltagelse på GoTo Amsterdam konferencen. Der er inkluderet konferencebillet, fly, overnatning og forplejning i præmien.

Hackathonet er en oplagt muligt for at få praktisk erfaring – og lære af hinanden på tværs af løsningsforslag.

”Jeg anbefaler alle, der kender en udvikler, at dele dette event, der helt sikkert vil give god viden og erfaring – mens man kan vinde en tur til Amsterdam. Samtidig glæder jeg mig personligt til at se resultaterne,” afslutter Ditte Haugaard Clausen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *