Hackathon: Grønne Algoritmer

I et tæt samarbejde mellem it-virksomheden IT-Branchen, Nine, Energy Cluster Denmark og Roskilde University afholder vi et hackaton under navnet ”GSA–Green Sentiment Analysis”.

Dato & tidspunkt

Lokation

Hackthon

Roskilde Universitet, Energy Cluster Denmark, Nine og IT-Branchen inviterer til energi-hackathon for at kåre den mest energieffektive it-løsning.

Vores hackathon om grønne algoritmer er arrangeret i samarbejde med RUC – Roskilde Universitet. Det har vi gjort for at sætte fokus på den forskning, som hackathonet kan bidrage til. Vi vil gerne sikre at erfaringerne fra hackathonet kan bruges af RUC til videre forskning inden for grønne algoritmer. Fordi vi tror på, at det gør en forskel.

Som deltager i hackathonet er du automatisk med til at sikre ny forskning om grønne algoritmer i Danmark. 


HVAD ER OPGAVEN?

Som deltager i hackathonet skal du løse en opgave, som vi stiller. Alle deltagere løser den samme opgave. Løsning af opgaven kræver, at du koder et program. Vi sørger for afvikling af deltagernes program og måler energiforbruget i watt. Det program, der bruger mindst energi, bliver kåret som vinder.


PRÆMIEN

Præmien til vinderen er en tur til Amsterdam med billetter til udviklerkonferencen GOTO Amsterdam den 26.-29. juni 2023. Præmien indeholder både konferencebillet, fly, overnatning og forplejning. Konferencen er den 26.-29. maj 2023. På konferencen kan du lære om det nyeste inden for sikkerhed, cloud, programmeringsteknikker, DevOps og meget mere. Se mere om GoTo her.


PRAKTISK INFORMATION

Hackathonet om Grønne Algoritmer er fra fredag den 12. maj kl. 09:00 til søndag den 14. maj kl. 21:00.
Opgaven udleveres den 12. maj kl. 09:00, og det færdige program skal uploades den 14. maj senest kl. 21:00.

Fredag den 12. maj kl. 09:00 inviterer vi alle tilmeldte deltagere til et kort online event, hvor vi skyder hackathonet igang.

Tilmelding skal ske senest fredag den 5. maj kl. 12:00.
Hackatonet er åben for alle, der ønsker at deltage. Man kan deltage som enkeltperson eller som gruppe.


DE UDPEGER VINDERNE

Vi har sammensat et professionelt dommerpanel, der vil sikre kåring af det bedste program:

  • Prof. Kerstin I. Eder, Bristol University, United Kingdom (leading expert in energy modelling and autonomous systems)
  • Ass. Prof. João Saraiva, Minho University, Portugal (leading expert in energy efficiency analysis with emphasis on mobile applications)
  • Adjunkt, Lektor, Maja Hanne Kirkeby, Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet (leading expert in programming logic and intelligent systems)
  • CCO & Partner Michael Wätjen, Nine A/S (hovedsponsor for hackathonen)