Leder du efter talent de rigtige steder?

For en branche, der akut mangler arbejdskraft, giver det god mening at blive langt bedre til at tiltrække og fastholde talentmassen bredt.

For en branche, der akut mangler arbejdskraft, giver det god mening at blive langt bedre til at tiltrække og fastholde talentmassen bredt.

Styregruppen for kvindelige ledere i IT-Branchen har samlet gode råd og praktiske eksempler på , hvordan man kan arbejde med diversitet og inklusion.

”I it-branchen har vi ofte en meget homogen medarbejdersammensætning, og det kan nogle gange gøre os blinde for nødvendigheden af diversitet og inklusion. Vi ser desværre at indsatsen for mangfoldighed bliver nedprioriteret i det daglige arbejde, hvilket er en tabt mulighed når vi tænker på den mangel på arbejdskraft vi har i branchen,” siger Anja Monrad, Senior Vice President og General Manager hos Dell, samt formand for IT-Branchens udvalg for kvindelige ledere.

Flere analyser peger nemlig på, at diversiteten er godt for både bundlinjen og innovationen, men også fordi nye generationer målbevidst går efter arbejdspladser med diversitet og inklusion – simpelthen fordi det er bedre arbejdspladser.

Diversitet er mere end kvinder

En række af IT-Branchens medlemsvirksomheder satte sig derfor ned på en workshop, og delte ud af gode som dårlige erfaringer fra deres arbejde med diversitet.

Arbejdet gav nogle spændende indsigter, og endte ud i en række gode råd til og konkrete eksempler på, hvordan du i din virksomhed kan arbejde med diversitet og inklusion.

Sådan arbejder du med diversitet i din virksomhed

”Diversitet handler naturligvis om langt mere end blot køn. Det handler i høj grad også om diversitet i alder, kompetencer og kulturel baggrund – og ikke mindst om diversitet i meninger og holdninger. Men får vi knækket koden til kønsdiversitet følger meget af det andet med,” udtaler Anja Monrad.

Forudsætningen for, at du med succes kan øge diversiteten, er, at I som virksomhed har en inkluderende kultur, der reelt giver plads til og får det bedste ud af jeres medarbejderes forskelligheder.

Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere om, hvad IT-Branchen gør for at få bl.a. flere kvinder til at interessere sig for it og teknologi, så kan du altid tage fat i Mette Lundberg.