Mødelokalet var skiftet ud med Teams, da en kreds af IT-Branchens medlemmer fra Kompetenceudvalget og Coding Class tog en snak med folketingsmedlemmet, Katarina Ammitzbøll.
På programmet var en generel dialog om digitale kompetencer. Det var dog især de skole- og uddannelsesmæssige problemstillinger som var i fokus, samt hvordan disse bør løses fremadrettet.
Her blev det blandt andet slået fast, at teknologiforståelse i folkeskolen ikke handler om at skabe programmører. Det handler derimod om at ruste alle børn til fremtidens måde at være kreativ og innovativ på.
Derfor er der også brug for, at man snart når til en politisk beslutning om at sætte teknologiforståelse på skoleskemaet som en ny obligatorisk faglighed i folkeskolen. Det betyder også, at der er brug for hurtigst muligt at komme i gang med et massivt kompetenceløft af lærerne.
Som digital sektor har vi en rolle at spille i en overgangsfase, men der er samtidig også behov for at penge sættes af til det i finansloven for 2021. Det har Radikale Venstre fornyligt fremlagt forslag om.
På mødet blev der naturligvis også talt om, at manglen på it-specialister på det danske arbejdsmarked er massiv og dette er en hæmsko som koster både ordrer og vækst for virksomhederne. For IT-Branchen er det derfor et varmt ønske, men også nødvendigt, at denne sommers 5000 ekstra studiepladser gøres permanente for fremtiden.
Endeligt blev det også til en snak om diversitet. Manglen på arbejdskraft i it hænger nemlig nøje sammen med et kønsopdelt arbejdsmarked. Derfor blev det også pointeret på mødet, at vi i IT-Branchen ikke er begejstrede for de foreslåede besparelser på statens markedsføringsbidrag til uddannelser.
For os handler markedsføringen ikke om konkurrence mellem de enkelte uddannelsessteder, men om at få it- og STEM-uddannelserne bredere ud, så de ikke mindst også når til de unge kvinder.
Ønsker du at vide mere om IT-Branchens arbejde med Coding Class, så se med her.