Hver 10’ende direktør i de danske it-virksomheder er en kvinde

Mens hver 3. medarbejder i it-branchen er kvinde, er det kun hver 10’ende af direktørerne, der er kvinde. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hver 10’ende direktør i de danske it-virksomheder er en kvinde

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tallene for antallet af kvinder i de danske direktioner og bestyrelser. Her kan man læse, at 10,3% af direktørerne og 12,9% af bestyrelsesmedlemmerne i de danske it-virksomheder er kvinder. I erhvervslivet generelt er tallet hhv. 16,0% og 19,3%.

Sammenligner man it-branchen med andre brancher, ligger den også lavere i forhold til andelen af kvindelige direktører.

Sådan kommer du i gang med diversitet og inklusion

IT-Branchen har sammen med Styregruppen for kvindelige ledere udarbejdet en guiden ”Sådan arbejder du med diversitet og inklusion i din virksomhed”, der handler om, hvordan du bedst arbejder med diversitet i din virksomhed.

Et eksempel på et mål kunne være, at der altid skal være en kvindelig kandidat til samtale – eller en person med en anden uddannelsesbaggrund, alder osv. end normalen i afdelingen.

Guiden indeholder udover råd og vejledning også eksempler på, hvordan andre it-virksomheder har arbejdet med diversitet.

Helt overordnet anbefaler IT-Branchen, at man:

  1. Udarbejder en strategi
  2. Får diversitet forankret i forretningen
  3. Måler på diversiteten
  4. Får diversitet i talentmassen
  5. Skaber rammerne for succesfuld inklusion

Mere diversitet giver bedre bundlinje

At det halter med kønsbalancen i it-branchen, kan undre, når der er flere analyser, der viser fordelene ved diversitet.

Virksomheder med større diversitet på kontorerne har 35% større sandsynlighed for at have en bedre bundlinje end gennemsnittet for deres branche. Derudover er diversitet med til styrke virksomhedens image og mulighed for at tiltrække talent.

Internt i virksomhederne viser analyser, at teams, der inkluderer forskellige typer, køn og fagligheder, tager bedre forretningsbeslutninger 87% af gangene i forhold til gennemsnittet ligesom deres forretningsresultater er 60% bedre end gennemsnittet.

Sidst men ikke mindst tjener virksomheder med en mangfoldig ledelse i gennemsnit 12,6% mere end virksomheder uden mangfoldighed i ledelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *