Danmarks Statistik har netop offentliggjort tallene for antallet af kvinder i de danske direktioner og bestyrelser. Her kan man læse, at 10,3% af direktørerne og 12,9% af bestyrelsesmedlemmerne i de danske it-virksomheder er kvinder. I erhvervslivet generelt er tallet hhv. 16,0% og 19,3%.
Sammenligner man it-branchen med andre brancher, ligger den også lavere i forhold til andelen af kvindelige direktører.
Sådan kommer du i gang med diversitet og inklusion
IT-Branchen har sammen med Styregruppen for kvindelige ledere udarbejdet en guiden ”Sådan arbejder du med diversitet og inklusion i din virksomhed”, der handler om, hvordan du bedst arbejder med diversitet i din virksomhed.
Et eksempel på et mål kunne være, at der altid skal være en kvindelig kandidat til samtale – eller en person med en anden uddannelsesbaggrund, alder osv. end normalen i afdelingen.
Guiden indeholder udover råd og vejledning også eksempler på, hvordan andre it-virksomheder har arbejdet med diversitet.
Helt overordnet anbefaler IT-Branchen, at man:
- Udarbejder en strategi
- Får diversitet forankret i forretningen
- Måler på diversiteten
- Får diversitet i talentmassen
- Skaber rammerne for succesfuld inklusion
Mere diversitet giver bedre bundlinje
At det halter med kønsbalancen i it-branchen, kan undre, når der er flere analyser, der viser fordelene ved diversitet.
Virksomheder med større diversitet på kontorerne har 35% større sandsynlighed for at have en bedre bundlinje end gennemsnittet for deres branche. Derudover er diversitet med til styrke virksomhedens image og mulighed for at tiltrække talent.
Internt i virksomhederne viser analyser, at teams, der inkluderer forskellige typer, køn og fagligheder, tager bedre forretningsbeslutninger 87% af gangene i forhold til gennemsnittet ligesom deres forretningsresultater er 60% bedre end gennemsnittet.
Sidst men ikke mindst tjener virksomheder med en mangfoldig ledelse i gennemsnit 12,6% mere end virksomheder uden mangfoldighed i ledelsen.