Se alle billederne og genoplev hovedpointerne fra de spændende talks med bl.a. Danske Bank, Specialisterne, Google, Weply og Tiimo og ikke mindst den kærlige opsang til alle fra forfatter Caspar Eric.
At investere i diversitet, som it-virksomhed, er både godt for forretningen og for samfundet. Det var hovedkonklusionen på IT-Branchens flagskibsevent A Neurodivergent & Inclusive Workplace i sidste uge.
Det er ikke synd for nogen
På dagen kunne man blandt andet møde Mette Buhl Christoffersen fra Danske Bank, der fortalte, hvordan de er lykkes med at ansætte neurodivergente medarbejdere, og den værdi de bringer med sig til virksomheden.
Mette lagde stor vægt på, at de hyrer neurodivergente mennesker, fordi det er godt for forretningen – og ikke fordi det er synd for nogen.
Carsten Lassen fra Specialisterne fremhævede også, at vi skal betragte neurodivergente som fremragende ressourcer med kompetencer, der er svære at finde andre steder – og huske på at ”one size fits nobody”.
Brug AI til at hjælpe diversiteten på vej
Bianca Bruhn fra Google præsenterede en række praktiske eksempler på AI-teknologier og hjælpemidler, der kan hjælpe mennesker med fysiske og kognitive handicaps.
Teknologier, og særligt AI, kan have en stor indflydelse og forbedre livet for mange, der kæmper med udfordringer derhjemme og på arbejdet.
Den udvikling bliver spændende at følge.
Ledelsesrollen udfordres
Dagen bød også på en ærlig samtale om lederens rolle, og hvordan diversitet og mangfoldighed også indebærer, at skulle håndtere spændinger og tage de svære samtaler på arbejdspladsen.
I samtalen deltog Søren Gøtterup-Tang fra Weply, Edmonia Baker fra Copenhagen Business School og Helene Lassen Nørlem fra Tiimo med forskellige synspunkter til ledelsesrollen, bl.a. at det er afgørende at være autentisk i sin ledelsesstil og at selv være en rollemodel for forskellighed på arbejdspladsen.
En af anbefalingerne var ikke altid vente på, at topledelsen sætter fokus på diversitet, men “bare at gå i gang”.
En anden anbefaling var, at der også var brug for, at vi genovervejer vores sprog og arbejdsprocesser, når vi arbejder med at bane vejen for mere åbenhed om at være anderledes på arbejdspladsen.
Øjnene, der ser betyder noget
Til at runde dagen af gav Caspar Eric, digter og forfatter til bogen “Nye Balancer”, publikum et tankevækkende indblik i, hvordan det er at være handicappet i vores samfund.
De udfordringer og den diskrimination, som mennesker med handicap generelt møder, både i almindelighed og på arbejdet, og hvordan det er altid at blive valgt på trods af og ikke på grund af sit handicap.
En meget rørende og bevægende samtale, der var en øjenåbner for alle i salen.
Eventet var IT-Branchens tredje arrangement om mangfoldighed på SMK, og endnu engang var det vidunderligt at se et åbent og nysgerrigt publikum, der aktivt deltog i samtalen med nye perspektiver og gode spørgsmål.
En særlig tak til Google og TDC Erhverv for at understøtte dette arrangement sammen med os hos IT-Branchen.
Idéer og gode råd til at komme i gang med diversitet
Vil du gerne i gang med at styrke arbejdet med diversitet, så læs de samlede anbefalinger fra IT-Branchen i vores guide til: Sådan arbejder du med diversitet og inklusion i din virksomhed.
Vi vil også i den kommende tid udbygge vores anbefalinger med et mere målrettet fokus i forhold til neurodiversitet og medarbejdere med handicaps.
Du kan også tage fat i chefkonsulent Charlotte Holm Billund, hvis du ønsker at høre mere eller bidrage til arbejdet.