Den 24. september kunne IT-Branchen invitere medlemmer indenfor til det årlige lederdøgn, som i år gik under navnet Nye Begyndelser. Med et nytænkt koncept blev eventet afholdt fysisk både i København, Aarhus og Nyborg samt virtuelt.
Centralt for dagsordenen var selvfølgelig coronakrisen og dens følger. Men fokus var her altovervejende rettet mod den positive effekt denne faktisk har haft og kan have for virksomheder, når krisen både kræver, men også skaber nye muligheder og perspektiver.
Til at fortælle om, hvordan man trodser en sådan krise og endda kan bruge den som katalysator til at udvikle sin virksomhed, havde vi samlet en række dygtige og inspirerende talere med vidt forskellige baggrunde.
Nedenfor finder du nogle af hovedpointerne, som hver enkelt af disse talere bidrog med.
Tilbage til normaliteten meget hurtige end vi går og tror
Den internationalt anerkendte økonom, Lars Christensen ser coronakrisen og den nuværende tilstand som en dårlig, dyr og uplanlagt ferie. Men genopretningen af økonomien er i gang og han ser lys for enden af tunnelen.
Mennesket har nemlig en fantastisk evne til at tilpasse sig kriser og ændrede situationer. Han tror derfor, at når vi står til lederdøgnet igen om et år, så er vi på den anden side af coronakrisen.
Hør hele Lars Christensens oplæg her.
Aldrig nogensinde læn dig tilbage og sig ”Gud, hvor går det godt”
Gregers Wedell-Wedellsborg, CEO hos Matas, fortalte om, hvordan de i Matas har omlagt deres digitale strategi og på bare tre år er lykkedes med at tidoble den digitale andel af den totale forretning.
Han understregede, at selv i en etableret virksomhed som Matas bør den digitale omstilling drives af en entreprenør-tankegang og med en bestyrelse, som er villig til at investere og satse – man skal altså kaste mange af de vante måder at tænke og træffe beslutninger overbord.
Hør hele Gregers Wedell-Wedellsborgs oplæg her.
Omstilling handler om at kunne forudse og reagere på forandringer omkring os
Med på en virtuel forbindelse var CTIO hos Mærsk, Navneet Kapoor. Her gav han indsigt i Mærsks transformation fra at være et konglomerat til at blive en digitaliseret integrator af container-logistik.
Ifølge ham, starter den digitale omstilling ved et stærkt lederskab og en kultur blandt medarbejderne, der er iboende digital.
Hør hele Navneet Kapoors oplæg her.
Corona – et positivt benspænd?
Rune Keldsen, CTO hos DFDS, berettede om, at de på baggrund af en stor nedgang i deres drift har formået at opbygge en ny digital organisation med et agilt set up på bare 1,5 måned.
Grundet et benspænd som coronakrisen er der blevet skabt nye muligheder og en mere kreativ tankegang i virksomheden. Man har i kraft af situation derfor turde sætte nogle ambitiøse mål for den digitale indsats i DFDS, som ellers ikke ville være sket, pointerer han.
Hør hele Rune Keldsens oplæg her.
Smid idéen ud og start på en frisk med et blankt stykke papir
Fra Aarhus fortalte sprogplatformen Swap Languages CEO, Nichlas Walsted, hvordan coronakrisen slog deres forretningsmodel i stykker. Men dette tvang virksomheden til at genopfinde deres produkt og det resulterede i en bedre og langt mere skalérbar forretningsmodel.
De har nu haft 500% organisk vækst og fra medio august til medio september er der omsat for 150.000 kroner for en omkostning på 10.500 kroner.
Hør hele Nichlas Walsteds oplæg her.
Vi løber ikke tør for jobs, før vi løber tør for problemer
Futuristen Anne Skare Nielsen sluttede festen af med et oplæg om, hvad der venter forude. Hun mener, at når man skal skabe fremtiden skal man finde sin egne ”game changers”. Men de problemer vi vælger at tage fat i, skal være vigtige.
Vi skal derfor forsøge at være turister i vores egen hverdag. Vi skal undres og begejstres, for når man gør det, er man villig til gå igennem meget for at nå til den fremtid.
Hør hele Anne Skare Nielsens oplæg her.
Middag med afstand og sprit
Efter det sidste inspirerende ord var blevet talt, blev der afholdt middag for de deltagende i både København, Aarhus og Nyborg. De fornødne corona-regler blev naturligvis overholdt, men dette stoppede ikke den gode stemning ovenpå en vellykket konference.
Vi håber derfor fremadrettet at kunne fortsætte med dette hybrid-format, så flest mulige medlemmer kan være med – lige meget hvor i landet man befinder sig!