Hvem vil du give Databeskyttelsesprisen til?

Databeskyttelsesprisen skal uddeles for 5. år i træk, og du kan være med til at nominere kandidater til prisen.

Til Databeskyttelsesdagen den 17. januar skal Databeskyttelsesprisen igen uddeles til en fortjent vinder.

Inden da skal der dog nomineres en række potentielle vindere, som prisjuryen kan finde vinderen mellem.

Nominer din kandidat til prisen

Prisen uddeles af en prisjury, og du har mulighed for at nominere kandidater hertil. Så kender du en kandidat, der lever op til følgende kriterier, så er det nu, du skal skrive til itb@itb.dk.

Databeskyttelsesprisen kan tildeles:

  • En person eller organisation som på fremragende og engagerende vis har sat databeskyttelse eller et databeskyttelses-relateret emne til offentlig debat, påvirket debatten eller den politiske og administrative beslutningsproces
  • En virksomhed, privat eller offentlig, som på forbilledlig vis har gennemført en gennemgribende organisatorisk databeskyttelse eller bedste fremgangsmåde i forhold til ansatte eller kunder
  • En virksomhed eller organisation som har præsenteret en innovativ databeskyttelsesløsning, f.eks. et konkret teknologisk produkt eller et idékoncept.
  • En forsker eller en forskningsinstitution som har præsenteret en banebrydende nytænkning om databeskyttelse

Enhver kan indstille kandidater til Databeskyttelsesprisen. Frist for indsendelse af nomineringer er den 4. januar 2019.

Prisjuryens sammensætning

Prisjuryen er uvildig og fastsætter selv sin nomineringsprocedure og kriterier for tildeling af Databeskyttelsesprisen.

Juryen består af: Rikke Frank Jørgensen – Institut for Menneskerettigheder (Formand), Anders Kjærulff – radiovært/journalist, Nis Peter Dall – Advokatfirmaet Njord, Martin Jørgensen – Dansk Erhverv og Bjørn Borre – IT-Branchen.

Prisen består af et diplom og et symbolsk beløb. Prisjuryen fastlægger årligt det antal priser og donationernes størrelse, der påtænkes uddelt.

Tidligere år prisvindere:

2018: Henning Mortensen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed, og Ciso i Brd. A&O Johansen for mangeårig indsats til gavn for databeskyttelsen.
2017: Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen) for afgørelse mod masseindsamling af persondata. Af principielle årsager modtog domstolen ikke prisen.
2016: Christian Freitag, formand for Praktiserende Lægers Organisation, for DAMD-sagen.
2015: Anders Kjærulff, radiovært, journalist, Radio 24syv, for programmet Aflyttet.

 

Databeskyttelsesprisen uddeles hvert år til Databeskyttelsesdagen. I 2019 søger IT-Branchen og Dansk Erhverv under overskriften: Hverdag, værktøjer og etik at sikre dig og din virksomhed opdateret viden og inspiration. Se programmet og tilmeld dig her