Coding Class Kick-off i København

Rådhussalen på Københavns rådhus var fyldt til randen med både skoleledere, engagerede lærere og repræsentanter for virksomhederne, da der var opstartsmøde for et nyt skoleår med Coding Class.

I en tid, hvor interessen for at få innovation og teknologiforståelse i folkeskolen er hastigt stigende, oplever Coding Class i København også en historisk stor tilslutning.

Engagementet summede da også i luften, da Københavns Kommune afholdt fællesmøde for lærere og samarbejdspartnere.

Her kunne parterne møde hinanden, inden de skulle ud og lære over 2.000 københavnske elever at skabe digitale løsninger på virkelige problemer.

”Vi er samlet i dag for at sikre vores elevers fremtid – både privat og professionelt. Og det er her, at kodning og innovationsprocesser er afgørende,” udtalte chef for fagligt center i Københavns Kommune, Ditte Bergholdt Asmussen.

Hendes synspunkt blev bakket op af Ditte Clausen, CSR & Public Affairs Manager hos KMD:

”Hver eneste dag bliver en større og større del af vores samfund digitaliseret. Det er noget, der ligger os, som et af Danmarks største it-virksomheder, meget på sinde. Derfor hilser vi et projekt som Coding Class velkommen. Det er en berigende oplevelse og giver os en tryghed i maven, når man møder nogle så engagerede og superdygtige unge mennesker”.

Overvældende stor deltagelse i år

Coding Class er ikke bare en ubetinget succes for eleverne og lærerne. Flere og flere kommuner i hele landet ser perspektiver i den nye undervisningsform, hvor elever skal skabe målrettede digitale løsninger til en reel problemstilling fra en virksomhed.

I København oplever man således også en overvældede stor interesse for at deltage, og selvom mere end hver 3. københavnske skole og over 85 klasser allerede i år vil deltage, står endnu flere i kø for at være med.

Du kan læse mere om Coding Class her.