AfspilThe shape of a play icon PauseThe shape of a pause icon
MuteThe shape of a muted speaker Annuller dæmperThe shape of a unmuted speaker

FRA MÆLKEBØTTEBARN TIL BUSINESS ANGEL

Louise Herping

Louise Herping havde en opvækst fuld af modstand. Hun er et beundringsværdigt eksempel på et mælkebøttebarn, der af uransagelige årsager formåede at bryde gennem asfalten og skabe sig et godt liv. Under historiestudierne på Københavns Universitet fik hun en god idé sammen med en studiekammerat. Det blev til en millionforretning, som nu er solgt. I dag bruger hun blandt andet sin tid på at investere i virksomheder med gode formål i forhold til børn og unge.  

42-årige Louise Herping er vokset op med forældre, der til tider var arbejdsløse, og barndommen var domineret af en maniodepressiv far, der drak for meget. Trods opvækstens udfordrende kår lykkedes hun med at komme på universitetet og blive cand.mag. i historie og få en HD i international business.
 
”Jeg var med til at skabe Clio, der i dag er landets største platform med digitale læringsmidler til grundskolen. Vi var to historiestuderende og en programmør fra Copenhagen Business School, som kastede os ud i et spændende iværksætterprojekt. Vi startede med selv at skrive materiale til historiefaget. Og så aktiverede vi ellers vores netværk for at få godt indhold til både dansk, geografi, engelsk og de andre fag,” fortæller Louise Herping.

Jeg kan ikke lide uretfærdighed, og unge mennesker i nød kan jeg ikke rigtig stå for. Så jeg har det med at engagere mig i humanistiske projekter

Clio blev en succes, og partnerkredsen solgte 60 procent af den i 2015. Derfra voksede Clio videre – blandt andet ind på det svenske marked – og rundede i 2017 200 medarbejdere. I 2018 solgte Louise Herping og hendes to partnere de sidste 40 procent af virksomheden til Bonnier. Det fremgår af regnskaberne, at Clio blev solgt for omkring 300 millioner kroner. I dag bruger Louise Herping sin tid på at investere i blandt andet tech-virksomheder, bestyrelsesarbejde og mentoring.

Jeg er jo vokset op i lidt problematiske rammer, og det har givet mig et blødt hjerte. Jeg kan ikke lide uretfærdighed, og unge mennesker i nød kan jeg ikke rigtig stå for. Så jeg har det med at engagere mig i humanistiske projekter, der kan gøre en forskel for andre,” fortæller Louise Herping.

Det er vildt lærerigt at være mentor. Mine mentees fortæller ofte om deres udfordringer. Det får mig til at tænke over mine egne valg gennem karrieren, og så forsøger jeg at give dem nye perspektiver

Hun har også involveret sig som mentor i IT Branchen, hvor et af hendes hovedbudskaber til de unge kvinder er, at de skal tage ansvar for egen karriere og nogle gange tænke ’hvad ville en mand gøre i denne situation?’

”Det er vildt lærerigt at være mentor. Mine mentees fortæller ofte om deres udfordringer. Det får mig til at tænke over mine egne valg gennem karrieren, og så forsøger jeg at give dem nye perspektiver. Jeg siger også til dem, at de skal vide, at de får mindre margin til at fejle – simpelthen fordi de er kvinder. Det er der masser af forskning, der peger på. Det er jo skrækkeligt, når vi så gerne vil gøre op med perfekthedskulturen. Det skal jo være okay at fejle – så længe man lærer af sine fejl.”

Udnyt, at du kan arbejde hvor som helst og når som helst, når du arbejder i IT-branchen.

Louise Herpings sidste råd til de unge kvinder i it-branchen er, at de skal udnytte, at de arbejder i en branche, hvor man kan have fleksibilitet i forhold til hjemmefronten.

”Meget af arbejdet i it-branchen kan lægges på skæve tider og rundt om i verden. Det skal da udnyttes, og jeg er sikker på, at det giver et mere lykkeligt liv. Og hvis din chef ikke er med på den tankegang, så søg et nyt sted hen.”

LOUISE HERPING:

Derfor skal du arbejde med it

Der er fed løn

Der er masser af arbejde

Der er mulighed for at arbejde hvor som helst og når som helst

Du kan møde Louise Herping på IT-Branchens årsmøde 2023.