Pengepungen skal frem, hvis du vil du tiltrække unge it-medarbejdere

Unge it-medarbejdere vægter lønnen højest, når de skal vælge job, mens dem med børn hellere vil have mulighed for hjemmearbejde. Det viser ny analyse fra Computerworlds it-jobbank.

Pengepungen skal frem, hvis du vil du tiltrække unge it-medarbejdere

90% af virksomhederne efterspørger flere it-medarbejdere, sådan lød konklusionen på en undersøgelse IT-Branchen foretog blandt 218 virksomheder. Men manglen på it-kompetencer betyder ikke, at man som arbejdsgiver helt skal droppe at rekruttere nye medarbejdere.

Ny analyse fra Computerworlds it-jobbank viser nemlig, at over 75% af de adspurgte it-medarbejdere er åbne for nye jobtilbud. Analysen viser også, at der er flere tangenter at skrue på, hvis du ønsker at rekruttere nye medarbejdere.

Løn er den klart største årsag til et eventuelt jobskifte for it-medarbejdere, men der er dog flere forskelle på tværs af alder. Hvor 56% af de 18-35-årige synes, at lønnen er det absolut mest afgørende, så kan lønnen slet ikke i samme grad bruges til at friste de ældre it-medarbejdere til et jobskifte.

”Det er interessant, at det særligt er, når man skal tiltrække de unge, at pengepungen skal frem. Mange unge har måske ikke stiftet familie, og har efter en række år på SU og med studenterjob behov for at kunne etablere sig. Derfor er lønnen den vigtigste knap, der kan skrues på overfor dem,” siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Børnefamilierne vil have mulighed for hjemmearbejde

Hvor pengepungen skal frem for at tiltrække de yngste it-medarbejdere, så efterspørger særligt de midaldrende med børn muligheden for hjemmearbejde.

”I takt med at de har stiftet familie, er det blevet mere afgørende, at hverdagen skal fungere. Her er muligheden for hjemmearbejde og fleksible arbejdstider en gulerod, man kan bruge for at tiltrække netop denne gruppe,” udtaler Mette Lundberg.

Et meningsfuldt arbejde er vigtigt for dem, der snart siger farvel til det

Mange tror, at det særligt er de unge, der går op i virksomhedens formål, men her viser tallene noget andet. Hvor andelen af danskere, der vægter et meningsfuldt arbejde, er 24%, så er andelen for personer over 61 år helt oppe på 35%. Dermed er det de allerældste medarbejdere, der vægter mening i arbejdet højest.

”Det er særligt de ældste it-medarbejdere, der ønsker et job med mening. Samtidig er dem, der alt andet lige står først for at skulle forlade arbejdsmarkedet. Så vi ser et skifte efterhånden som vi bliver ældre. Seniorerne har allerede en god løn, børnene er flyttet hjemmefra. Så det, der nu bliver afgørende, er, at jobbet giver mening,” fortæller Mette Lundberg.

Forskellige værktøjer til forskellige aldersgrupper

”Analysen viser, at det er meget forskellige værktøjer, der skal i brug, når vi rekrutterer it-medarbejdere. Pengepungen skal frem til de unge, for børnefamilierne er det hjemmearbejde, mens purpose er vigtigt for de ældste medarbejdere. Det skal man være bevidst om, når man rekrutterer,” afslutter Mette Lundberg.

Om analysen

Rapporten tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse med 2.500 deltagere fra Computerworld it-jobbanks og Computerworlds databaser. Besvarelserne er indhentet i juni – august 2021. De adspurgte it-professionelle er i alderen 18-65 år, og både ansatte i den private og offentlige sektor er repræsenteret.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvad der kan få it-medarbejdere til at skifte job, så kan du få adgang til analysen for Computerworld it-jobbank her.

Vil du læse mere om, hvordan medarbejderne forholder sig til hjemmearbejde, så læs resultaterne af denne analyse her.

Vil du vide mere om manglen på it-kompetencer, og hvilke initiativer IT-Branchen har i gang, så er du meget velkommen til at kontakte Mette Lundberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *