På IT-Branchens årsmøde blev de tre iværksættere hædret med IT-Prisen 2018, fordi de har været pionerer i det danske it start-up miljø og for at vise vejen til global succes.
”Der skal lyde et stort tillykke til Zendesk fra juryen. En fortjent vinder og på mange områder en rollemodel for andre danske ambitiøse it-virksomheder,” siger Kaare Danielsen, medlem af juryen og adm. direktør i Jobindex.
Visionære danskere med succes
Ud over stifternes klare ambitioner og store risikovillighed kan Zendesks flotte resultater i høj grad tilskrives, at de var fremsynede både i forhold til forretningsmodel og produktudvikling.
I markedet for CRM-systemer, der dengang var præget af licenser, var Zendesk en frontløber med en Software-as-a-Service løsning.
Også i forhold til produktudvikling viste Zendesk vejen. Med inspiration fra nogle af de ledende produkter på forbrugermarkedet, satsede Zendesk nemlig på at designe direkte til de personer, der skal bruge produkterne. Dermed satte Zendesk nye standarder for brugervenligheden af entreprise-produkter.
”Zendesk står i dag som et klart forbillede for det blomstrende danske start-up miljø og deres historie giver grobund for drømmene hos spirende iværksættere i hele Danmark,” udtaler Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør i Canon i Danmark.
Fra lille loftlejlighed til børsværdi på 23 mia. kr.
Zendesk havde sin spæde start i Studiestræde i det indre København i 2007. Men allerede fra begyndelsen i Alexanders lille loftlejlighed, havde de 3 stiftere store ambitioner om international succes og en dengang nærmest udansk villighed til at betale den pris, der skulle til.
Risikovilligheden delte de med familie og venner, der snart måtte træde til med kapital. Det rakte dog ikke til at nå deres ambitioner, og i 2009 blev den danske kapitaltørke den udløsende faktor for, at Zendesk flyttede til San Fransisco.
Det blev starten på realiseringen af den amerikanske drøm og allerede 6 år senere, i 2015, blev Zendesk børsnoteret på New York Stock Exchange.
I dag har Zendesk en børsværdi på 23 mia. kroner og en årlig omsætning på 2,5 mia. kr. Deres løsning har mere end 119.000 brugere og de er 2.000 ansatte over hele verden, heraf 60 i en dansk udviklingsafdeling i hjertet af København.
Forretningssuccessen har dog ikke fået stifterne til at glemme, hvor de selv startede fra, og derfor tilbyder de deres software gratis til start-ups ligesom de er aktive i forhold til miljøet i deres lokalområde.
Du kan se de tidligere års vindere af IT-Prisen her. Prisjuryen består af Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex, Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør for Canon i Danmark samt vinderne fra de to forrige år, Mette Lykke, adm. direktør i Too Good to Go og Martin Exner, medstifter af Coding Pirates.