Skal vi energimærke it-services og software?

Deltag og få forskeres og virksomheders bud på hvordan vi kan øge fokus på grøn-it.

Dato & tidspunkt

Lokation

WEBNIAR

Kategori

Digitale løsninger er med til at løse store dele af vores klimaudfordringer gennem effektive og innovative løsninger. Men de har også et markant energiforbrug. It-sektoren står i dag for lige så høj en udledning af CO2 som flyindustrien (2% af den samlede CO2 udledning). Den står endvidere for 9% af verdens samlede elektricitetsforbrug.

Både valg af hardware og software kan have en betydelig indflydelse på energiforbruget af en it-service. Men hvordan måler vi energiforbruget ensartet på tværs af de forskellige løsninger, og hvad skal der til for at en softwarekode er klimavenlig?

Vi samler relevante aktører fra forskningsverdenen og it-branchen til en dialog om udfordringen og om mulighederne. Du kan være med i dialogen om, hvor vidt vi har brug for en mærkningsordning, eller der kan sættes fokus på grøn-it med brug af andre redskaber.

Torsdag den 22. oktober, kl. 13.00 – 14.15
WEBINAR – Det er gratis at deltage
TILMELD DIG HER

På seminaret kan du blandt andet høre:

  • Professor Leif Katsuo Oxenløwe fra DTU: Hvordan kan man beregne energiforbruget af forskellige hardwareteknologier, og hvordan kan dette bruges til f.eks. at beregne hvor meget energi vi bruger på Netflix, YouTube, eller Facebook?
  • Professor Bent Thomsen fra AAU: Erfaring med energioptimering af software og muligheden for energimærkning af software og software installationer
  • Hvordan Edora i samarbejde med Roskilde Universitet har analyseret Edoras WFP system for at kortlægge løsningens energiforbrug med henblik på energioptimering af softwarekoden.