It-branchen er blevet central i hele samfundsdebatten

Læs sommerhilsenen fra IT-Branchens bestyrelsesleder

It-branchen er blevet central i hele samfundsdebatten

Af Anja Monrad, bestyrelsesleder i IT-Branchen

Sommerferien nærmer sig, og der er ingen tvivl om, at vi kan kigge tilbage på et helt utroligt travlt første halvår for branchen.

Men som det allerførste skal der lyde en kæmpe tak fra hele hovedbestyrelsen og sekretariatet til alle vores aktive medlemmer, som har hjulpet os med at lykkedes på en lang række områder.

Teknologien gennemsyrer alle samfundsdebatter

It-branchens påvirkning af ja stort set alting, er blevet mere og mere tydelig i både medierne, på Christiansborg og hos den enkelte dansker. Derfor er der også fuld gang i diskussionerne om teknologiens rolle i vores samfund. Heldigvis.

Uanset om man taler om børn og unges trivsel og skærmforbrug, digitalt udfordrede borgere, en sundhedssektor i knæ, Danmarks grønne omstilling, fremtidens geopolitiske cybertrusler eller AI og kvantecomputere, så bliver vores løsninger, medlemmer og holdninger i den grad inddraget i snakken.

Debatten er dog ikke bare en god mulighed for at fortælle om vores holdninger. Det medfører også et stort ansvar for os som branche, fordi det vi laver, har så stor betydning for Danmark. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vores forskellige Policy Boards har taget ansvaret på sig og i den grad leveret.

Vi er bl.a. lykkedes med at give cybersikkerheden en central placering i det netop lancerede forsvarsforlig, ligesom vi har leveret flere stærke indspil til den grønne omstilling og kommet med konkrete løsninger til, hvordan man kan hjælpe de pressede medarbejdere i sundhedssektoren.

Virkelig flot arbejde!

Tæt samarbejde med Christiansborg

Vi har med Marie Bjerre ikke bare fået Danmarks første digitaliseringsminister, men også en minister, der er tilgængelig, lyttende og reflekteret i hendes holdninger, analyser og ønsker til et digitalt Danmark.

Det kan vi kun være glade for, og jeg er sikker på, at vi fortsætter det gode faglige samarbejde med hende og hendes ministerium fremover.

Også på resten af Christiansborg er teknologien rykket helt frem som politisk agenda. Det så vi senest, da statsminister Mette Frederiksen brugte en stor del af sin afslutningstale på at tale om teknologiens påvirkning i især børn og unges hverdag, og da tre ministre i samlet flok fortalte, hvordan de fremadrettet ville kontrollere tech-giganterne.

Folketinget har også for første gang fået et udvalg for digitalisering og it, hvor alle partier er repræsenteret ligesom vi stort set ikke har set et ministerium, der ikke har haft digitalisering og teknologi højt på deres strategiske agendaer.

En politisk interesse vi også kunne se på vores årsmøde, der for øvrigt viste en brancheforening i storform og i tæt dialog med ministeren og centrale politikere.

I det hele taget et halvår, hvor vi har fået masser af vigtige politiske dialoger og agendaer igennem på Christiansborg.

Et forretningsnært fokus

Det er ikke bare på den politiske front, vi har haft travlt i 1. halvår af 2023. Også i forhold til det mere forretningsvendte, har vi haft mange gode medlemsvendte aktiviteter.

På grund af usikkerheden om en evt. kommende krise, havde vi i årets første måneder udarbejdet et krisebarometer, skrevet en række artikler og afholdt flere velbesøgte events om, hvordan man kommer bedst igennem en krise på forskellige måder.

Derudover har der været rigtig flot deltagelse på de forretningsnære events, der har omfattet alt fra prissætning af SaaS-produkter og brugen af ChatGPT til diversitet i virksomheden og mulighederne i fremtidens Metaverse.

Dejligt at se, at vores faglighed spænder både bredt og dybt.

Så nu står sommerferien for døren, og når vi alle er tilbage, venter endnu et halvår spækket med aktiviteter, og ikke mindst vigtige opgaver og debatter, vi som branche skal være involverede i.

Jeg glæder mig til at se dig genopladet og med masser af energi til et af vores events, møder eller boards i løbet af efteråret.

Har du ikke allerede tilmeldt dig vores årlige lederdøgn, så husk at gør det nu. Der er begrænset antal pladser.

Tilbage er der kun at ønske dig og dine nærmeste en fantastisk sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *