Flere kvinder giver bedre bundlinje og mere innovation

Der er mangel på kvinder i den danske it-branche, og det påvirker både virksomhederne og kvindernes muligheder. Netop det søger vi i IT-Branchen at sætte fokus på gennem vores udvalg for kvindelige ledere.

Flere kvinder giver bedre bundlinje og mere innovation

Kun hver 4. ansatte i it-branchen er kvinde. For en branche der har akut mangel på arbejdskraft er det et stort problem, at vi ikke har godt nok fat i den ene halvdel af befolkningen.

Men det påvirker også den enkelte virksomhed, for diversitet betaler sig. Analyser viser således, at virksomheder med højere diversitet i ledelsesteamet har bedre bundlinje og mere innovation, end virksomheder med lav diversitet.

IT-Branchen sætter kvinderne i fokus

For at komme manglen på diversitet til livs, arbejder udvalget for kvindelige ledere i IT-Branchen på, at medvirke til at øge antallet af kvinder i ledende stillinger og bestyrelser i branchen. Udvalget har eksisteret siden 2007 og består af en række stærke kvindelig ledere, som alle har erfaring fra ledende stillinger inden for it.

”Diversitet er ligesom multi-vitaminer. Det gør virksomheden sundere. Gennem udvalget for kvindelige ledere, søger vi at få virksomhederne til at se værdien i at øge diversiteten. Samtidigt arbejder vi, via vores kvindelige netværk og mentorordning, med at få kvinderne til at se de fantastiske muligheder ved at gøre karriere i it-branchen,” siger Anja Monrad, Senior Vice President og General Manager hos Dell, samt formand for IT-Branchens udvalg for kvindelige ledere.

Udvalget for kvindelige ledere arbejder helt konkret på at øge branchens konkurrenceevne gennem bedre udnyttelse af den generelle talentmasse. Derfor har udvalget etableret et netværk for kvinder i it-branchen på både Facebook og LinkedIn, samt en mentorordning, som sætter fokus på, hvordan kvinder kan styrke deres netværk og fremme deres karriere, ligesom udvalget afholder forskellige events.

Hvordan kan din virksomhed arbejde med diversitet?

Diversitet handler ikke kun om flere kvinder, men også om, hvordan udnyttelsen af en bred skare af kompetencer kan påvirke både bundlinje og innovation i en positiv retning.

Den 15. maj sætter vi fokus på, hvordan man som virksomhed i praksis kan arbejde med at styrke diversiteten. Der vil være spændende oplæg fra Anders Kierbye Johansen, Global R&D HR Director og Managing Director hos Unity Technologies, samt Laust Jørgensen, COO hos Peytz. Efterfølgende vil der være tid til erfaringsudveksling og konkrete gode råd til, hvordan man som virksomhed kan stå stærkere og få alle kompetencer i spil.

Vil du vide mere?

Hvis du vil høre mere om udvalgets indsatsområder, tilmelde dig netværket for kvinder i it eller høre mere om IT-Branchens mentorordning, så kontakt Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.