Antallet af cyberangreb mod danske virksomheder er steget med 32%

En ny analyse fra Check Point Technologies viser, at antallet af ugentlige cyberangreb mod danske virksomheder er steget fra 988 til 1.305 på bare et kvartal.

Antallet af cyberangreb mod danske virksomheder er steget med 32%

Med en stigning på 32% i antallet af gennemsnitlige cyberangreb mod danske virksomheder, er der tale om en voldsom stigning fra 1. til 2. kvartal 2024. Specielt set i lyset af at antallet af cyberangreb globalt ”kun” er steget med 25% i samme periode.

”Vi har over de seneste år oplevet, at antallet af cyberangreb mod danske virksomheder har været stigende. Den tendens fortsætter desværre ind i 2024, og det er derfor vigtigere end nogensinde før, at virksomhederne prioriterer deres cybersikkerhed,” siger Morten Gransøe, country manager for Check Point Software Technologies i Danmark.

Globalt er det ifølge Check Point særligt uddannelses- og forskningsinstitutioner, offentlige myndigheder og sundhedssektoren som de it-kriminelle fortsat går efter. Dog er antallet af cyberangreb mod detailhandelen steget med 22%, hvilket kunne tyde på, at hackerne er begyndt at vende øjnene mod nye brancher.

Indbakken er den nye slagmark

Hvor det for fem år siden var ondsindede hjemmesider, der stod for størstedelen af de inficerede filer (67%), som folk blev narret til at downloade på computeren, er det i dag mails som står for størstedelen af de inficerede filer.

88% af alle inficerede filer bliver i dag sendt via mail. Men hvor det i 2022 var inficerede Office-dokumenter, der stod for 50% af de ondsindede filer, står de i dag kun for 2%.

Til gengæld er der sket en stigning i HTML- og PDF-filer, der nu står for hhv. 69% og 20% af inficerede filtyper, ligesom Check Point Research ser en stigning i antallet af falske software og browser opdateringer, som skal lokke brugerne til at klikke på deres links.

”Hackerne finder hele tiden nye veje til at trænge ind bag virksomhedernes forsvarsværker. Så når én sårbarhed bliver lukket, så er de it-kriminelle lynhurtige til at finde nye områder, hvor sikkerhedsskjoldet måske ikke er oppe endnu,” udtaler Morten Gransøe.

Morten Gransøe kommer med disse anbefalinger til, hvordan man kan sikre sig mod især ondsindede angreb via mail:

  • Vær opmærksom på, hvem der er afsender af mailen og tjek afsenderens mailadresse
  • Undlad at klikke på links, som ikke fører direkte ind på en officiel hjemmeside
  • Benyt sikkerhedsløsninger, der benytter AI til at se på phishingindikatorer
  • Benyt en sikkerhedsløsning med URL-beskyttelse til at scanne websider
  • Benyt en sikkerhedsløsning, der kan scanne dokumenter og filer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *