Kommentarer

Erik Bonnerup02. jun
Gad vist, hvor mange it-folk, der på de forskellige niveauer og i de mange forskellige offentlige organisationer/enheder er beskæftiget med at opfinde og konstruere de stort set samme "dybe tallerkener". Det er jo spild af knappe ressourcer ikke alene økonomisk set, men også i lyset af den ovenfor omtalte mangel på kvalificerede medarbejdere.

Rune03. jun
Hej Erik, Du har helt sikkert ret i, at der alt for ofte bliver lavet flere dybe tallerkener, end der er behov for. Men hvordan tror du, det kan løses?

Erik Bonnerup03. jun
Hej Rune. Jeg mener, at der er tale om et ledelsesmæssigt problem hos såvel den administrative som den politiske ledelse, der skal/burde bevillige ressourcerne, hvis man vil bruge kræfter på en "ny ide". Man burde starte med at bede om en redegørelse fra forslagsstillerne, der svarer på, om man har undersøgt, om der ikke allerede findes/er ved at blive udviklet et system, der løser nogle tilsvarende opgaver, og i bekræftende fald, hvorfor de ikke kan bruges. I forbindelse med min deltagelse i kvalitetsreformen fandt jeg ud af, at det i en del tilfælde, ikke skete. Som en ledende politiker svarede mig: "Vi vil jo også gerne have noget, der er vores eget"! I øvrigt betyder ressourcespildet desværre også, at de teknologiske muligheder heller ikke udnyttes tilstrækkeligt. Hvornår mon disruption kommer til den offentlige sektor i den nuværende situation?

Henrik B. Nielsen21. jun
Skrigende mangel på IT kompetencer i Danmark skal løses ved at tiltrække IT kompetencer fra udlandet. Herudover skal vi benytte os af de IT standardløsninger der findes på markedspladsen. Der bliver simpelthen lavet for mange tilpasninger.

Nyheder fra IT-Branchen

En stærk rollemodel

”Jeg er mest succesfuld, når jeg står fast på mine...

En spændende transformation finder sted i Malmø by

Digitaliseringschef hos Malmö stad, Maria Stellinger...

Få en plads på IT-paratskibet til Folkemødet 2019

Skal du med til folkemødet i 2019? Så har du som...