Politisk slagkraft og 6 mia. kr. til startups

2021 har været et travlt men på mange måder også et overraskende godt år for både IT-Branchen og branchen som helhed. Så langt de fleste af os kan snart gå på juleferie med ro i sindet.

Politisk slagkraft og 6 mia. kr. til startups

Først og fremmest går det på trods af pandemien godt for branchen som helhed. Rigtigt godt faktisk.

Med en stigning på 13,2% i omsætningen og 20,2% i eksporten samt 4.685 flere ansatte på bare et år, har den danske it-branche haft sit bedste halvår nogensinde.

Imponerende tal der med al tydelighed viser, at den fortsatte digitalisering af både erhvervslivet og det offentlige på mange måder har været svaret på, hvordan man skulle komme ud af coronakrisen.

Politisk slagkraft

På den politiske har vi opnået flere store milepæle i 2021.

Vi har ikke bare haft mange politikere forbi til vores udvalgsmøder og med på vores events. Vigtigst af alt har de også lyttet til os og vores medlemmer – både når vi har luftet vores bekymringer og er kommet med forslag til løsninger på mange af de udfordringer, vi står med som land.

Vores deltagelse og anbefalinger i Digitaliseringspartnerskabet er i den grad blevet hørt, og flere af forslagene er allerede blevet til virkelighed i Finansloven.

Her kan vi bl.a. være stolte af, at der bliver sat penge af til at styrke især SMV’ernes digitalisering, at offentlige data bliver gjort mere tilgængelige og at der nu kommer en pulje til at sikre den grønne omstilling.

Men også vores bidrag til klimapartnerskabet, D-mærket og vores to flotte fyrtårnsprojekter under Teknologipagten er beviser på vores politiske aktiviteter.

6 mia. kr. til startups

I maj måned kunne vi efter flere måneders intensiv indsats råbe hurra og tillykke til danske iværksættere og vækstvirksomheder.

Her meldte ATP nemlig ud, at de nu er klar til at investere op mod seks mia. kr. i danske succesfulde startups. En mulighed som IT-Branchen har efterspurgt i længere tid, og som skal være med til at beholde flere danske vækstkometer på dansk jord.

66% af IT-Branchens medlemmer har i dag under 10 ansatte, hvoraf langt de fleste allerede er i gang med eller har potentiale til væksteventyr, der på et eller andet tidspunkt kræver kapital. Så det er en vigtig agenda for os som brancheforening.

Hele vækst og kapitalagendaen fylder meget for mange af vores medlemmer, og derfor har vi i årets løb også udarbejdet en guide til, hvordan man kommer på Nasdaq First North børsen.

Stor succes med både virtuelle og fysiske events

I 2021 er vi ikke bare lykkedes med fortsat at vokse i antallet af medlemmer. Medlemmerne er også blevet mere aktive i foreningen og samtidig har tilfredsheden med vores events og aktiviteter aldrig været højere.

Jeg er særligt glad for, at 35% af deltagerne i både vores fysiske og virtuelle events var fra nyindmeldte virksomheder, da det er med til at udvide vores i forvejen stærke branchenetværk.

Derudover har vi også for første gang i foreningens historie sagt velkommen til en lang række erhvervsvirksomheder med store it-afdelinger.

De er alle meget aktive i vores CIO Transformation Board, hvor de på ganske kort tid har udarbejdet både politiske anbefalinger og kommet med anbefalinger til den hybride arbejdsplads.

Fantastisk med aktive medlemmer der har noget på hjertet og gerne vil fællesskabet!

Anja Monrad
Formand for IT-Branchen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *