It-sikkerhed og databeskyttelse får nu sit eget mærke

D-mærket er den første mærkningsordning i verden, der viser, at virksomheder overholder en række krav til it-sikkerhed og databeskyttelse.

Flere kalder D-mærket det digitale svar på økomærket, hvor digitalt ansvarlige virksomheder ligesom med økomærket skal kunne bruge mærket til at skille sig ud fra konkurrenter.

”Det er vigtigt i fremtiden at kunne synliggøre sit digitale ansvar, særligt overfor ens kunder. Det handler ikke kun om GDPR, men om at vise at man tager it-sikkerhed og databeskyttelse alvorligt,” udtaler Per Ulrik Nielsen, partner i IT-rådgivningsvirksomheden sure’it fra Horsens.

IT-Branchen har fulgt udviklingen af D-mærket hele vejen og har bidraget med både input og test af mærkningsordningen. Endelig er D-mærket lanceret, og IT-Branchen glæder sig til at se virksomhederne tage ordningen til sig.

Hvorfor skal din virksomhed få D-mærket?

”Vi har en forventning om, at mærket vil være med til at skabe en større efterspørgsel fra forbrugere efter dokumentation på, at virksomheder har styr på sikkerhed og anvender data ansvarligt. Mærket vil være med til at fremme it-sikkerhed som et konkurrenceparameter – og i sidste ende it-sikkerhed som en dansk styrkeposition,” siger chefkonsulent fra IT-Branchen, Troels Johansen.

D-mærket sætter Danmark på det digitale verdenskort, fordi mærket vil styrke tilliden til digitale løsninger. Det er både godt for virksomhederne og for det digitale Danmark, da øget tillid vil skabe mere vækst og give danske virksomheder en konkurrencefordel.

Per Ulrik Nielsen peger på e-mærket, der i mere end 20 år har været en certificeringsordning for webshops til at synliggøre sikkerhed, når man handler. ”I dag når du handler online, vil du foretrække den webshop, der har e-mærket i forhold til den, der ikke har. Sådan forventer jeg også, at det bliver med D-mærket.”

Hvordan opnår man D-mærket?

For at opnå D-mærket skal virksomhederne opfylde flere kriterier indenfor it-sikkerhed, databeskyttelse og dataetik.

Målsætningen for mærket har fra starten været, at det skulle være tilgængeligt for både større og mindre virksomheder. Derfor afhænger kravene også af virksomhedens størrelse, forretningsmodel, brug af data og risikoproblemer.

D-mærket er støttet af Erhvervsstyrelsen og finansieres af Industriens Fond.

Læs selv mere om D-mærket og lancering her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *