Bedre adgang til offentlige data skal styrke sundhedssektoren

Regeringens digitaliseringspartnerskab vil bl.a. arbejde for et mere datadreven samfund og her skal adgangen til offentlige data forbedres. Dette fokusområde var på dagsordenen, da partnerskabets spor 4 afholdt møde.

I marts måned lancerede regeringen et digitaliseringspartnerskab, som skal levere anbefalinger til, hvordan Danmark og danske virksomheder fremadrettet kan udnytte digitaliseringen.

Disse anbefalinger skal findes indenfor fem overordnede spor og ud over at være med i det samlede partnerskab sidder IT-Branchens adm. dir. Natasha Friis Saxberg også med i spor 4, der arbejder for et mere datadrevent samfund.

Tirsdag blev møde nummer to afholdt i spor 4, og ifølge Natasha Friis Saxberg skal gruppens fremadrettede arbejde med bedre udnyttelse af data især fokusere på tværgående temaer i samfundet.

Her handler det bl.a. om at styrke økosystemet omkring offentlige data og skabe bedre adgang til disse. Særligt er det vigtigt at sikre nem og ubureaukratisk adgang, så alle virksomheder kan få glæde af mulighederne og også mindre virksomheder kan være med på anvendelsen af data til udvikling og innovation.

Udover de helt åbenlyse potentialer ved øget anvendelse af data om energi og transport mv., som påvirker vores klima, har IT-Branchen skarpt fokus på bedre adgang til de danske sundhedsdata.

På mødet promoverede Natasha Friis Saxberg i den forbindelse muligheden for, at både offentlige og private aktører skal kunne være med til at skabe gode datadrevne løsninger der skal gavne danskernes sundhed.

”Adgang til data har et enormt potentiale i alle sektorer, både i forhold til at give danskerne bedre service og ydelser, men også i forhold til at skabe en stærk dansk it-industri, som kan levere løsninger til hele verden. Derfor har vi brug for nogle rammer og initiativer, der kan sikre at data sættes fri, både på sundhedsområdet – men også f.eks. data om uddannelse, transport, energi, klima mv.,” udtaler Natasha Friis Saxberg.

Har du nogle input?

Hvis du har nogle interessante tanker eller bidrag, som kunne være relevante at inddrage i IT-Branchens forskellige indspark til digitaliseringspartnerskabets arbejde, så tøv endelige ikke med at tage fat i chefkonsulent, Martin Jensen Buch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *