Det var erhvervsminister Brian Mikkelsens hovedpointe, da han var forbi inQvation i Høje Taastrup for at se, hvad Coding Class eleverne fra 6.A på Mølleskolen havde skabt gennem it- og teknologi.
”Ting som kunstig intelligens, IoT og 3D-print vil forandre vores samfund markant, og vi står overfor et skifte, der er lige så markant, som da vi gik fra bondesamfund til industrisamfund. Heldigvis har vi nogle helt ufattelige muligheder på den her front – især hvis vi lykkedes med at få den unge generation med,” udtaler Brian Mikkelsen.
Flere unge skal forstå teknologi og it
Af samme grund lancerede regeringen også for nyligt en teknologipagt, der skal få flere unge til at vælge en STEM-uddannelse. En interesse der bl.a. skal skabes gennem Coding Class initiativet.
Et initiativ der for ham er vigtigt og nødvendigt, hvis man skal have gjort børn og unge interesserede i teknologi og kodning allerede fra folkeskolen.
Hører man de elever, der har været igennem et Coding Class forløb på deres skole, virker det heldigvis som om, at det netop er lykkedes at skabe en forståelse og interesse for, hvad man selv kan skabe med teknologi og it.
Det handler om forståelse frem for forskrækkelse
Hos Zibra og inQvation, der havde lagt lokaler til, er der også et klart formål med aktivt at støtte Coding Class og børns nysgerrighed overfor teknologi og it.
”Vi skal være med til at sikre, at de unge kommer ud af skolen med en teknologiforståelse i stedet for en teknologiforskrækkelse. For det er vigtigt, at man som ung kommer ud på arbejdsmarkedet og ved, hvad teknologien kan gøre for en i stedet for at være bange for den,” siger Peter Bredgaard, adm. direktør i Zibra.