Til møder fyldt med erfarne topledere, skal man ikke bare være dygtig, men ofte også være bygget af noget særligt, hvis man som ung skal trænge igennem med sine budskaber. Noget der måske afskrækker mange fra at vælge en lederkarriere.
Men ikke Cecilie Bruun Iversen, der til dagligt er pressechef i Telenor. Tværtimod.
”Jeg har nok længe gerne villet prøve kræfter med ledelse, men har været lidt forbeholden. For det stiller nogle andre krav til mig som person. Så jeg kunne mærke, at jeg havde brug for noget sparring i forhold til, hvad jeg skulle fokusere på som karrierevej,” fortæller Cecilie Bruun Iversen.
Som en del af hendes MUS-samtale havde hun derfor gået og tænkt på, at det kunne være rart med en mentor udefra, som hun kunne spare med om andet end det rent faglige. Og her viste det sig heldigvis, at hendes chef kendte til IT-Branchens mentorforløb og derfor anbefalede Cecilie at deltage i et sådan forløb.
Og som sagt så gjort.
Et godt mentorforløb kræver forberedelse og refleksion
Det første møde mellem Cecilie Bruun Iversen som mentee og hendes mentor, Maiken Sjöberg Russ, der er CCO i Process Factory, foregik ikke online på Teams, som mange møder ellers foregår i dag. De startede med bare at gå en tur sammen.
“Jeg tror, der er vigtigt, at man starter med at tune sig ind på hinanden og finde ud af, hvad man gerne vil bruge mentorforløbet til. Her oplever jeg ofte, at en gåtur hurtigere kan være med til at skabe et sikkert rum, fordi man nemmere opnår en afslappet stemning med plads til at skrælle de første høflige lag af og komme ind til kernen af, hvad der er top-of-mind hos menteen,” siger Maiken Sjöberg Russ.
I løbet af de 12 måneder, som et mentorforløb tager, mødtes Cecilie og Maiken en håndfuld gange fysisk.
Hver gang havde de inden mødet talt om, hvad der fyldte i Cecilies hverdag, og hvad hun gerne ville vende på det kommende møde, så de ikke dukkede op med et blankt stykke papir, men havde en klar agenda og nogle temaer klar.
”Det er vigtigt at sige, at et mentorforløb ikke er en lederuddannelse. Som mentorer kan vi hjælpe med at give et spejl baseret på vores egne erfaringer. Og så er det vigtigt, at man som mentor er god til at stille spørgsmål, uden at give svarene, så menteen bliver udfordret og selv reflekterer over, hvad hun gerne vil gøre anderledes, og hvor hun vil hen,” udtaler Maiken Sjöberg Russ.
Samtalerne fik da også Cecilie til at gå til sin chef i foråret for at sige, at hun gerne ville gå efter en lederstilling. En tilgang der i sidste ende gjorde, at hun kom i betragtning og blev tilbudt en ny stilling og dermed kunne tage et skridt op ad karrierestigen som leder.
”Samtalerne med Maiken har helt sikkert været med til at skubbe mig, så jeg har taget mere ejerskab og styring på min karriere. Så jeg kan klart anbefale mentorordningen til andre. Men man skal være parat til at arbejde med sig selv, og have tid, lyst og overskud til det,” slutter Cecilie Bruun Iversen.
Hvis du vil vide mere
Du kan læse mere om IT-Branchens Mentorordning her. Du kan også tilmelde dig IT-Branchens virtuelle event d. 6. nov., hvor vi fortæller mere om mentorforløbet, der starter i 2025.
Og så er du altid velkommen til at tage fat i Charlotte Holm Billund, hvis du har spørgsmål til mentorordningen.