På bare 18 måneder er Magenta, der har kontorer i København og Århus, vokset fra 14 til 28 medarbejdere.
Men i modsætning til de mange it-virksomheder, der kæmper med at få besat ellers attraktive it-stillinger, har Magenta ikke en eneste gang haft problemer med hverken antallet eller kvaliteten af ansøgerne.
”Vi oplever faktisk ofte, at folk er parate til at gå lidt ned i løn, for at komme til at arbejde for os. Det, tror jeg, skyldes, at vi har en stærkt kultur og et godt miks af attraktive medarbejdergoder,” siger Morten Kjærsgaard, direktør i Magenta.
Open source og anparter
Han oplever bl.a., at deres dedikering til open source løsninger er noget, der er tænder udviklerne.
”Mange udviklere er vant til, at de skal beskytte deres kode af enten kunde- eller konkurrenthensyn. Men faktisk vil de ofte gerne kunne dele den på platforme som GitHub og få feedback fra andre udviklere. Så det er absolut en styrke i forhold til rekruttering, at vi går op i, at man altid deler sine løsninger med andre,” udtaler Morten Kjærsgaard.
Magenta tilbyder også anparter til medarbejderne, så de kan få del i virksomhedens overskud.
Hvert år tilbydes alle medarbejdere at købe 1-2% af virksomheden, hvilket lige under halvdelen af har sagt ja til, så medarbejderne i dag ejer 25% af virksomheden.
Arbejdsmæssigt kan Morten dog ikke se forskel på dem, der har andele i virksomheden, og dem der ikke har. Det er ifølge Morten mere muligheden for at kunne få del af virksomhedens overskud, end de faktiske medarbejderinvesteringer i anparter, der gør virksomheden attraktiv og motiverer de ansatte.
Ingen overarbejde
Langt de fleste it-medarbejdere kender til overarbejde og hektiske deadlines, hvor arbejdet i kortere eller længere perioder sættes foran familietiden.
Men også her adskiller Magenta sig fra mange andre it-virksomheder.
Deres hovedregel er, at man ikke har overarbejde på noget tidspunkt, men at man tværtimod kan tilrettelægge sin dag, så man også har tid til at hente børn og nå sine fritidsinteresser.
Fleksible arbejdstider har netop gjort, at virksomheden har kunnet tage folk ind, som måske ellers ville have haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
”Man behøver ikke nødvendigvis at kunne arbejde fuld tid for at arbejde hos os. Det vigtigste er, hvad du kan bidrage med, når du er her,” fortæller Morten Kjærsgaard.
Af samme grund ser han heller ikke det som en nødvendighed, at man er færdiguddannet it-kandidat, før man kan søge job hos dem. Nogle af Magentas skrappeste udviklere er faktisk autodidakte eller uddannet inden for filosofi eller sprog.
Bliv aktiv på kompetencedagsordenen
Det at finde de rigtige it-medarbejdere, sikre fremtidens it-uddannelser og at få it ind som et skabende og kreativt fag i folkeskolen, har stor betydning ikke bare for it-branchen, men for samfundet som helhed.
Brænder du, ligsom vi gør, for komeptencedagsordnen, har du mulighed for at blive aktiv i vores Kompetenceudvalg.