Digitaliseringsminister Marie Bjerre, designer og iværksætteren Jim Lyngvild og en hel festival med bl.a. Tim Christensen og Dans’orkestret.
Ja, der var fuldt program, da IT-Branchen, Velliv og Edora som noget helt nyt havde inviteret til sommermøde i den jyske Business Circle for CEO’s og direktører i branchen i helt særlige rammer Sommersol i Bakkerne.
Dagen i de smukke Bramslev Bakker ved Mariager Fjord startede med frokost samt en rundtur på festivalpladsen og Vipingområdet (en sammentrækning af “viking” og “camping”), hvor deltagerne kunne høre lidt om, hvordan en festival bygges op, og hvad tankerne bag den nye viping-koncept var.
Inspirerende indspark om AI og fremtidens digitalisering
Efter den fantastiske frokost kom Jim Lyngvild på scenen og fortalte om, hvordan han brugte AI i hverdagen til at skabe både ny kunst og design. Han viste bl.a. eksempler på, hvordan han havde udarbejdet hele kollektioner, brugt AI-fotomodeller og skabt 3 meter høje skulpturer kun ved at bruge kunstig intelligens.
Ingen tvivl om, at Jim Lyngvild omfavner mulighederne i AI, og han sluttede da også af med at opfordre alle til at komme i gang – ”Ikke at være bange for det, men turde at tage det i munden og sutte på det.”
Derefter tog digitaliseringsminister Marie Bjerre en snak med Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen om mennesket og politikeren Marie Bjerre – både for at høre om hendes personlige refleksioner i forhold til hendes tid som minister, og naturligvis også for at høre, hvad hun vil kæmpe for som politiker.
Personligt fortalte hun meget ærligt om tiden, hvor hun på ganske få dage både nåede at blive både fyret og derefter genansat som minister, og hvordan det havde fået hende til at reflektere over, hvad der skal definere hendes ministerperiode.
Politisk havde hun flere ønsker. Bl.a. vil hun gerne have udbredt kunstig intelligens mere i det offentlige og have mere digital inklusion, så vi ikke endte med et digitalt A- og B-hold.
Her talte hun bl.a. om behovet for at gøre det lettere for folk med f.eks. handicap at benytte digitale løsninger samt om, hvorfor det er så vigtigt at få teknologiforståelse ind som valgfag i folkeskolen.
Derudover ville hun gerne have mere diversitet ind i bl.a. it-branchen, og udfordrede deltagerne til at turde ansætte folk, der ikke lignede dem selv – ”At tage en chance og tydeligt vise, at man oprigtigt ville forskellighed og diversitet i sin virksomhed.”
Masser af netværk og god musik
Den sidste del af dagen stod på netværk mellem medlemmerne, hvor det var godt at se både nye og etablerede medlemmer finde hinanden til masser af gode snakke, mens musikken så småt begyndte at lyde fra scenen, og hvor Sommersol i Bakkerne for alvor var begyndt.
Business Circle Jylland
Målsætningen bag Business Circle Jylland er at skabe et netværk, hvor man kan styrke relationerne mellem direktører i IT-Branchen.
Vi skal mødes og diskutere de svære problematikker, nye muligheder og teknologier samt kunne drøfte de mange opgaver, som det sommetider kan være svært at få input til i ens egen organisation.
Ideen er helt enkelt at skabe rammerne for inspiration, sparring, dialog og netværk mellem IT-Branchens medlemsvirksomheder.
I Business Circle Jylland vil vi afholde 4-5 årlige møder i Jylland.
Møderne indledes med indlæg på højt fagligt niveau, som er alment interessant for branchen, hvorefter der vil være tid til videre snak og debat i både grupper og i plenum.
Derudover vil vi løbende kort rapportere fra IT-Branchens udvalgsarbejde, så deltagerne i netværket får en god orientering og mulighed for indspark til arbejdet omkring nogle af de politiske og forretningsmæssige emner, vi kæmper for som branche. Møderne har en varighed af 2 – 3 timer, og deltagelse er gratis.