NewTech

Vi har samlet en række tal, der viser potentialet og brugen af AI

Find rundt på vores talunivers via nedenstående navigationsbar.

Nye teknologier og digitale løsninger fylder mere og mere i vores hverdag og arbejdsliv. Men næsten halvdelen af danske virksomheder mangler stadig at få øjnene op for fordelene ved digitalisering og brug af nye teknologier som en vej til øget produktivitet og vækst.

AI – Et marked med en årlig vækst på 37%

Markedet for kunstig intelligens forventes at være en af de største vækstmarkeder i verden over de næste mange år, da stort set alle virksomheder og offentlige institutioner fremadrettet vil gøre brug af AI.

Hvor mange bruger AI?

I forhold til resten af Europa er Danmark allerede langt fremme med brugen af AI, og der er fra start fokus på, hvordan kunstig intelligens kan være med til at skabe forretningsværdi.

Hvordan bruges kunstig intelligens?

Brugen af kunstig intelligens og machine learning er allerede meget udbredt i det offentlige i Danmark.

Hvad er potentialet med AI?

Det er især indenfor kontor, produktion og fødevarer, hvor der er et kæmpe potentiale ved at automatisere arbejdsgange, processer og systemer. Potentialet bliver endnu højere, hvis man benytter sig af AI.

Mennesket vs AI?

En undersøgelse fra Havard University afslører, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40%. Og det er især når man skal være kreativ som individ, at AI’en er stærk.

Den politiske opbakning til AI er massiv

Der er stor opbakning fra politisk hold til at udvikle og understøtte brugen af kunstig intelligens i både det offentlige og i erhvervslivet.

Derudover har vi samlet en række relevante rapporter og analyser om AI.

Policy Boardet for NewTech arbejder for at inspirere flere virksomheder og SMV’ere til øget digitalisering samt udnyttelse af nye og eksisterende teknologier såsom AI og LLMs, Quantum Tech, 5G, IoT, Metaverse, blockchain mv.

Vi har fokus på nye kommercielle muligheder inden for digital transformation lige fra grundlæggende digitalisering til digitale frontløbere.

Kontakt chefkonsulent Charlotte Holm Billund, chbi@itb.dk, hvis du vil vide mere om policy boardets arbejde.