Få styr på den gode brugeroplevelse


Få inspiration til dit arbejde med den gode brugeroplevelse

Det er ikke nok at være det mest digitale samfund i verden. Vi skal også være verdens bedste digitale samfund.

Vi er i Danmark stolte af vores digitale førerposition. Ifølge World Economic Forum ligger vi i top. Vi er mestre i at skabe digitale brugeroplevelser der skaber værdi for borgere og virksomheder.

Et fokus på brugeren giver gevinster på bundlinje og toplinje

Vi har spurgt vores udvalg for den gode brugeroplevelse og vores samarbejdspartnere, hvad de selv bruger:

Siden 2015 har IT-Branchen gennem vores politiske udvalg for den gode brugeroplevelse arbejdet strategisk med at udbrede viden om – og motivere alle virksomheder til at levere verdens bedste brugeroplevelse.

Hvem arbejder med den gode brugeroplevelse?

Det gør flere og flere danske virksomheder og offentlige organisationer. Præcis som du kender det fra fagområder som cybersikkerhed og persondatabeskyttelse findes der også en lang række it-leverandører, digitale bureauer og konsulenthuse der har specialiseret sig i dette at levere gode brugeroplevelser gennem brugercentreret design af digitale løsninger.

Fagområdet er kendt som interaktionsdesign, brugercentreret design og brugeroplevelsesdesign.

Den gode brugeroplevelse som politisk vision kom på landkortet første gang 00’erne, da vi i Danmark fik vores første visionære IT politik i forbindelse med en politisk rapport med tilnavnet Dybkjær-Christensen rapporten. 

Budskabet var at informationsteknologi skulle tjene borgerens behov for indblik i egen sagsbehandling og lige adgang til offentlige services for alle.

Dette skulle ske gennem transparens og informationsteknologi som især samfundets svage kunne få glæde af.

Alle virksomheder arbejder med brugeroplevelser, om de så kalder deres arbejde for User Experience, bruger-drevet design, digitalt design, Customer Experience, Service Design, Digital transformation, Marketing Automation eller Disruption. Det er ikke til diskussion. Lige meget hvad du leverer til dine brugere af produkt eller service, digital eller ej, vil du levere en brugeroplevelse.